Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2009 15:29 - МИСТИКА И РЕАЛНОСТ .
Автор: halon Категория: Хоби   
Прочетен: 1022 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.01.2010 00:06


      Семейство Мичал - Хеджис било прочуто със слабостта си към приключенските истории . Бащата Фредерик Мичал - Хеджис " открил " индиански племена и градове , които били...известни отпреди 100 години . Осиновената му дъщеря Ана " открила " прочутия " кристален череп " през 1924 г . в Централна Америка .
  Но за какво всъщност става въпрос .
         Има една легенда , че на земята има 12 говорещи кристални черепа , които събрани с 13 -я - ще разкрият тайната си .
 Около тази легенда и днес съществуват множество виждания,спорове и неясноти.Като вариациите започват от митичната Атлантида и стигат до предсказания за бъдещето на земята , включително и нашумялата тези дни дата , сочена за " край на света " 21.12.2012 г.
                  През 1924 г . Ана Мичал - Хеджис се отправила на експедиция в Центална Америка близо до индианския град Лубаантум / Белиз / . Точно на 17 си рожден ден тя тръгнала да се разхожда с един от работниците , като причината за тази разходка не е докрай изследвана,дали били тръгнали да копаят или е било само една романтична разходка . Но в случая това не е важно.Важното е , че Ана , разглеждайки близките скали , в един момент видяла нещо да блести . Стигайки до мястото , намерила перфектно изработен кристален череп . Той бил с анатомично правилни черти и в реални размери .
     Ако си спомняме, в най-новата версия на филма на Спилбърг от поредицата за Индиана Джоунс , главния герой е по следите на кристален череп . Не случайно след премиерата на филма , езотериците наддадоха " вой " за използването на ключовата дума " кристален череп " .
  На находката , открита от Ана липсвала долната челюст , но 3 месеца по-късно тя,заедно с баща си я откриват . Убеден , че дъщеря му намерила свещен предмет , Мичал-Хеджис подарил черепа на местните свещеници . Но малко по-късно , при заминаването си за дома , маите му върнали подаръка в знак на уважение . А младата Ана не спряла с находките до тук . Тя по-късно открива и кристална статуя в една пещера , но не посмява да я докосне , тъй-като подът под статуята се движел и бил съставен от стотици черни паяци . Не се осмелили да приберат статуята и останалите от експедицията , тъй - като според маите , над мястото тегнело проклятие . Нито Ана , нито някой друг не разкрили къде се намира въпросната пещера с кристалната статуя .
            В цялата история има доста въпросителни .
     Не се знае дали Ана изобщо е участвала във въпросната експедиция . Тя не може да бъде открита на нито една от мнoгoто снимки от пътуването .
     Намирането на самия череп също не е документирано.
     Защо едва след 1943 г . баща й споменал , че малко преди тази година е закупил черепа от разпродажба на къща Сотбис . По-късно Ана обяснила , че по сложни пътища находката е попаднала в чужди ръце и е трябвало да бъде купена обратно .    Никакви датировки не са възможни при този вид артефакти .
    Има повече от 13 черепа,открити в Централна Америка .
    Странните ефекти , наблюдавани при местенето на черепа се обясняват от материала , от който е направен . Планинският кристал е силициев диоксид ( SiО2 ).Той се използва в оптиката и електрониката , защото може да съхранява , усилва и трансформира енергията , благодарение на кристалната си структура .
                          Истината ли казва семейство Мичал-Хеджис ?
               Информацията за кристалния череп се е променяла през годините . В автобиографията си " Опасността е мой съюзник " Фредерик Мичал-Хеджис пише че находката е най-малко на 3 600 години , а по-късно дъщеря му говори за възраст между 12 000 и 16 000 години . Двамата имат противоречиви виждания за функциите му . Бащата пише за обект , с чиято помощ свещениците можели да убиват със силата на волята си , а Ана твърди че e пророчески instrument . Малко преди убийството на Джон Ф. Кенеди през 1963 г. черепа започнал да се поти .
        При направените анализи , независимият реставратор Франк Дорланд открил във вътрешността на черепа идеална призма и установил,че очите образуват перфектни вдлъбнати лещи .В кристалната структура имало тунели , които карали черепа да изглежда обхванат от пламъци , когато върху него пада светлина . Не личало следи от никаква човешка обработка , което било доста изненадващо . Един от учените , присъствали на изследването възкликнал : " Това чудо просто не трябва да съществува " . Заради липсата на следи от обработка , специалистите предположили , че е обработван с пясък и вода в продължение на 300 години .    Междувременно били проведени модерни изследвания на подобни обекти , като например намиращия се в Бритaнския музей кристален череп с подобни размери .    Под електронен микроскоп били открити паралелни следи от шлифоване с полиращи колела , каквито се използвали в Германия в средата на XIX век . По този начин времето на възникване на черепа трябвало да бъде преосмислено .
        Но за Ана Мичал-Хеджис подобни изследвания нямали никакво значение .До края на живота си тя настоявала другите черепи да бъдат извадени от музея , защото щели да ...    умрат във витрините си .
  И накрая , някои от коментарите за подобни случаи звучат примерно така : " Тайнствен шепот от мазето е информирал портиера от централата на БСП , че кристални черепи са се използвали за буркани със зимнина още на Бузлуджа навремето .Мистиката придобива друго значение - с високи технологии към развит бyрканен социализъм за сигурност в бъдещето " .
 


Тагове:   реалност,   мистика,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 438897
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031