Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2010 17:19 - ЗАКОНЪТ НА РАВНИТЕ
Автор: halon Категория: Хоби   
Прочетен: 1416 Коментари: 4 Гласове:
3




      Учените, които се занимават с изучаването на мозъка, са установили, че ние прекалено малко използваме огромния му потенциал.
  Главният мозък на съвременния човек стремително се изменя и то в посока на гениалността. По мнение на американски изследователи в мозъчния компютър на днешните хора се активизира генетична програма, която позволява използването на личния потенциал. Под това влияние човечеството бързо поумнява от поколение на поколение, като женският интектуален потенциал расте по-бързо от мъжкия. И няма да минат и два века, когато светът ще е пълен с жени като Мария Кюри и София Ковалевска, прогнозират американски учени.
   И тогава всеки жител на Земята, независимо от сложната ситуация, в която живее, ще може да постига съвършенството, за което днес само можем да мечтаем. 
            Някога гениалният създател на теорията за относителността Алберт Айнщайн пожелал неговият мислителен орган детайлно да бъде изучен след смъртта му от доктор Томас Харви от катедрата по психиатрична патология в градската болница на Ню Джърси.
 Резултатът от тази работа бил поразителен и едва ли е щял да се хареса на Айнщайн - в анатомическо отношение мозъкът му по нищо не се различавал от съдържанието на черепния пълнеж на обикновения човек.
    Нищо необичайно не открили и други колеги на Харви, които изучавали мозъка на гении и талантливи хора от други страни в света.
         Парадоксално, но факт е, че мозъкът на гения Айнщайн бил устроен като този на един осмокласник. В какво се състои тази загадкa ?

          ГЕНИАЛНИ ПРОЦЕНТИ И ВЪТРЕШНИ ФИЛТРИ

   От 14 милиарда неврона на кората на голямото полукълбо на редовия хомо сапиенс работят добре 700 милиона, т.е. 5% нервни клетки.
   Индивидите, които използват 10% от своите възможности, се смятат за надарени хора. Тези, при които процентите са 20, могат да бъдат наречени гении. Защото всеки неврон " мисли " с цялата си дължина и създава десетки хиляди връзки със своите " събратя ".
   Има и друго мнение - гениалността се програмира в дълбините на мозъка, които последователите на Фройд наричат подмозъчна кора. Тя служи като своеобразен филтър, отсяващ несъщественото, за да може човек да се съсредоточи към главното. Повечето от нас се ръководят точно от редакцията на информацията на подмозъчната кора. Вътрешният филтър на гениите пропуска всичко поред, затова тяхното съзнание улавя много повече детайли на окръжаваща среда, а това им позволява да строят нови и нови хипотези и да творят потресаващи открития на базата на обширния материал.

          ИНФОРМАЦИОННИ КАНАЛИ ВЪТРЕ В НАС!

   Кръгли, овални, наподобяващи пирамида, куб, звезди и др. - какви ли не неврони може да се видят под микроскопа. При цялото разнообразие всяка нервна клетка е построена на един принцип - те се състоят от тела и излизащи от тях израстъци, някои относително къси, други дълги. Те са живите проводници на информацията в нервната система и цялото ни тяло е пронизано от тях. Тяхната дължина е около 1 милиард метра или разстоянието между Земята и Луната в двете посоки. Те са способни да се регенерират и затова ние можем да се възстановим от ударите на съдбата. Но трябва да се знае, че това възстановяване става много бавно -1 мм на денонощие.
        В главния мозък има 10 милиарда нервни клетки, а в мозъка на деветокласник има запаси от 14 милиарда неврона, като размерът на тези клетки се колебае между 5 и 150 микрона.
   20-годишните губят 10 000 нервни клетки на ден, което е 0,7 метра.
   Мозъкът на 40-годишен жител на планетата за 24 часа се разделя с 50 000 неврона, което е въображаемо разстояние от около 3,5 метра.
   В същото време при 90-годишните загубата е двойна. В продължение на целия си живот човек се разделя с 4 милиарда неврона, като общото тегло е около 300 грама и дължина около 300 км.




Тагове:   доктор,   мозък,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Невероятна лекция,
01.02.2010 18:16
Много ми хареса! ще трябва пак да я чета! Поздрав!
цитирай
2. halon - Radvam se ,
01.02.2010 18:28
Сложно нещо е нашият мозък,по-сложно от всяка машина ...
цитирай
3. miaa - Мозъкът на човека е една мъничка ...
02.02.2010 00:56
Мозъкът на човека е една мъничка Вселена...
Необятни са мислите и емоциите му, неразгадаеми
за останалите..Нашите възприятия са различни от останалите, а може би това е уникалното на всеки един от нас..Поздрави ,Halon!
цитирай
4. boristodorov56 - В мозъка е закодирана връзката ни с Бога!
20.02.2010 18:40
Материалистичната наука търси разлики, които са в друга категория, затова не ги намира.
Никога няма да ги открие.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 439738
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930