Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 21:21 - СТАРЕЕНЕТО - НАИСТИНА ЛИ ТОВА Е ФАТАЛНА НЕИЗБЕЖНОСТ?
Автор: halon Категория: Други   
Прочетен: 3311 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 18.06.2011 00:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Трябва ли да приемем, че тялото ни пос­тепенно се обездвижва, отпуска и разрушава? Не! Нашият организъм е бил създаден, за да се самовъзстановява непрекъснато.
...
image
...
На практика той е неизползваем, ако не знаем как да се отнасяме грижливо с него. Това не означава, че няма да умрем! Но защо да умираме болни?
...
image
...
     Защо един ден да не напуснем здраво тяло в пълна форма, за да продължим да опознаваме нови и нови светове, да преживяваме нови приключения? Нищо не ни задължава да напуснем едно тяло в плачевно състояние, освен вредните навици, с които създаваме почва за болес­ти и израждане.
...
image
...
     Не е трудно да се научим да бъдем в добро здравословно състояние и да открием тайните на радостта и съзидателността. Достатъчно е само да се превърнем в строители на собствения си живот, вмес­то да се оплакваме от проблемите си, очаквайки някой друг да свърши работата.
...
image
...
   Вслушайте се в себе си... тялото ще започне да ви служи... Животът ви ще придобие нов смисъл. Динамизъм, добро настроение и радост от живота ще ви съпътстват непрекъснато и всички около вас ще бъдат изумени от превъплъще­нието ви!
      Книгата на Петер Келдер е единствения писмен извор, свързан с тази безценна информация: пет древни тибетски ритуала, които са ключ към продължителна младост, здраве и жиз­неност.
     Хилядолетия наред тези очевидно магични ритуали, са били пазени в тайна в отдалечени хималайски манастири. За пър­ви път са поднесени на западния свят в книгата на Келдер, публикувана преди около петдесет години. Впоследствие, тази книга, както и безценното й съдържание, са потънали в забвение
.
...
                           ПЪРВИ РИТУАЛ

          "Първият ритуал има за цел да повиши скоростта на енергията в тялото и всички деца по света го използват в игрите си.
...
image
...
 Необходимо е да застанете прав с изпънати хоризонтално ръце, като продължение на раменете, после да  се  завъртите  около  оста  си,  докато  получите леко усещане за виене на свят. Има едно единствено условие, което трябва да се изпълнява - трябва да се въртите от ляво на дясно. С други думи, ако поста­вите на пода пред вас часовник, трябва да се  въртите  по  посока  на  часовниковата стрелка   отбелязвайки   завършването   на всяко завъртане с леко забавяне".
    Първия ден обезателно ще ви се завие свят още на 2-3 въртене, но още на другия ден ще се учудите колко много можете да се въртите!
   Това е упражнение за правилното разпределение на енергията в тялото.Дервишите могат да се въртят с часове и го правят с удоволствие. Не насилвайте тялото си – това се отнася за всички упражнения – щом почуствате дискомфорт – спрете.
   По принцип се започва от 3 повторения, като всяка седмица се прибавя по едно, докато се достигне до 21 повторения. Това е условно. Докато не започнете да правите всичко с лекота и удоволствие, не прибавяйте нови повторения, та даже да е минал и месец.

   "В началото, един нормален възрастен човек, ще може да се завърти половин дузина пъти преди да започне да усеща виене на свят, което ще го накара да седне или легне и точно това е, което трябва да се направи    след    упражнението. Ритуалът трябва да се изпълнява до момента, в който усетите леко виене на свят.
В продължение на практикуването, енергията на тялото се увеличава и движението може да бъде изпълнено повече пъти.
      "В Индия бях изумен от "въртящите се дервиши",   способни   да  се  въртят  около себе си с голяма скорост и този ритуал ми напомни за тях. Особено добре си спомнях, че "дервишите" винаги се въртяха по посока на часовниковата стрелка, т.е. от ляво на дясно, и че тези хора, каквато и да бе възрастта им, бяха силни и пълни с енергия.
 Говорих за това с ламите; те ме увериха, че движенията изпълнявани от "въртящите се дервиши"  могат  да  бъдат  много полезни, но въпреки това биха имали опус­тошителен ефект, ако се злоупотребява с практикуването им.
 Всъщност, едно много силно стимулиране на енергийните центрове в горната част на тялото предизвиква своеобразен физически транс, който някои  "дервиши"  възприемат като духовно или религиозно действие, но това може да доведе до отслабване на жизнените сили.
 Следователно,  не трябва да се злоупотребява с изпълнение­то на това упражнение. Можем да постиг­нем най-добър резултат, като го изпълня­ваме по-малко от 12 пъти, осигурявайки по този   начин   умереното   стимулиране   на енергийните центрове".
...
                           ВТОРИ РИТУАЛ

         "Този ритуал е още по-лесен от първия".
   Трябва да легнете по гръб на пода или на легло.  Ако  този  ритуал  се  изпълнява  на пода, използвайте килим или одеало, сгъна­то няколко пъти, за да може тялото да не е в пряк контакт със студения под. Ламите използват молитвени килимчета от вълна които постилат на пода.
...
image
...
1. Легнете по гръб на не много мека постелка.

2. Ръцете са изпънати до тялото, обърнати към постелката. Вдигнете глава и притиснете брадичката към гърдите.

3. След това повдигнете краката,нагоре, без да ги свивате в коленете. С ръце притискате постелката. Ако можете задръжте 3 сек.

4. Бавно издишайте и свалете краката и брадичката.Отпуснете се за секунда и отново – 3 пъти.


    "Един лама ми разказа, че когато опитал за първи път да изпьлни този ритуал, бил толкова стар, толкова слаб и немощен, че даже не можел да си вдигне краката. Пов­дигал бедрата със свити колене и малко по малко с усилие изправял краката, докато едва три месеца по-късно успял да изправи вертикално краката си с лекота. Този лама бе олицетворение на съвършенството по отношение на здраве и сила, макар и да бе много по-стар от мен. 
  Просто за разнообразие и заради самото упражнение, напри­мер,  той  носеше  на  гърба  си  торба  със зеленчуци, тежаща повече от петдесет килограма от зеленчуковата градина до манастира, който бе на твърде голямо разстояние. Доставяше му удоволствие да го прави, без да се спира по пътя и никога не изглеждаше уморен. Удивлявах му се, още повече, че след като аз самият опитах, трябваше да спирам, за да почивам повече от дванадесет пъти.
...
                        ТРЕТИ РИТУАЛ

         "Третият ритуал трябва да се изпълнява веднага след втория.
     Третото упражнение се изпълнява веднага след първите две. И то е много просто. 1. Изходно положение – на колене.Тялото изправено, ръцете на бедрата. Бавно вдишваме и изпъваме главата назад. След това бавно издишваме и допираме брадата в гърдите. Много лесно и приятно упражнение, а ползата – голяма. Само след няколко дни изчезват болките във врата.
...
image
...
     Видях повече от двеста лами да изпълня­ват този ритуал едновременно и за да увеличат съсредоточаването си, го изпълняваха със затворени очи".
      "Преди повече от 2 500 години ламите са разбрали, че всичко добро идва от вътреш­ността на човешкото същество, че всички елементи, които са от значение за произ­хода му се съдържат в самия човек.
      Хората от запад никога не са успели да го разберат докрай и винаги са склонни  да вярват, че значимите неща идват отвьн.
  Ламите, ко­ито работят в манастира извършват ра­бота с огромна стойност за нашата планета, работа, която се осъществява на астрално ниво. Това е техният начин да помогнат на човечеството, позволявайки вибрациите на планетата да се задържат на висше ниво.
   Ще дойде ден, когато све­тът ще погледне с възхищение за тези невидими сили на доброто и за тяхното положително влияние. Този, който се хване отговорно за работа, може да се превърне в ново същество по начин, изглеждащ невероятен за повечето хора.
     Усилията на развилите се личности създават неудържима мощ, която може да бъде използвана от всички. Нов изгрев се готви за човечество­то и една нова светлина вече грее, но само със самостоятелна упорита работа могат да бъдат достигнати тези енергии.
    Лами­те, в усамотението на тайните манастири, подготвят малко по малко дни на свет­лина, отваряйки постепенно духовете на тези, които са готови за едно висше раз­биране за живота, за да може светът да се превърне в място, по-приятно за живеене".

      Следва...








Тагове:   Младост,   старост,


Гласувай:
10



1. plushok - Чудесно!
17.06.2011 23:26
Съвременните градски хора напълно са забравили как да се хранят, движат, работят, живеят природосъобразно. Затлъстяването на цели нации вече е световен проблем.
Не се изискват големи усилия да живеем здравословно, но почти никой не го прави. Забързаното ежедневие, стреса, притесненията изяждат години от живота на хората.
А толкова малко се иска от нас, за да сме здрави и жизнени. Само че ни мързи. Работим до изнемога, но пестим от време за здравето си.
Браво, добре подбран материал!
цитирай
2. sestra - Петимата тибетци.
17.06.2011 23:30
Близки хора споделиха с мен, че ги практикуват.
цитирай
3. анонимен - "Петимата тибетци", ...
17.06.2011 23:35
"Петимата тибетци" , небезизвестните )))
Ако някой реши да ги практикува , нека си намери издание с включени дихателни техники !
Иначе си е просто една гимнастика .
цитирай
4. halon - kentavur - "Петимата тибетци", ...
18.06.2011 00:01
Да.Точно така се наричат петте прости упражнения, върнали на милиони хора радостта от живота.
И още – физическото тяло без упражнения, без натоварване неизбежно, с различна скорост умира. А природата не е отредила така, не трябва да умираме от болести, а здрави и силни, когато ни свърши срокът. Освен това, вярвате или не, след 2-3 месеца ,ако се прави даже само първото упражнение изчезват бръчките, ако се правят първите три ,човек получава енергия и необяснима бодрост и добро настроение, ако се правят и петте – започват да се възстановяват опадалите коси, тялото се стяга, изчезват излишните килограми...и още и още...

цитирай
5. halon - sestra - Петимата тибетци.
18.06.2011 00:03
sestra написа:
Близки хора споделиха с мен, че ги практикуват.

Това е хубаво.Значи има хора,които наистина са се заели да подобрят тонуса и здравето си.
цитирай
6. halon - plushok ,
18.06.2011 00:05
Радвам се,че с интерес си прочела постинга,.Усмивки далечни от мен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 438806
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031