Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2011 00:52 - СТАРЕЕНЕТО - НАИСТИНА ЛИ ТОВА Е ФАТАЛНА НЕИЗБЕЖНОСТ? - 2
Автор: halon Категория: Други   
Прочетен: 3000 Коментари: 2 Гласове:
9



                        ЧЕТВЪРТИ РИТУАЛ

     "Четвъртият ритуал в началото ми се стори много труден, но след една седмица, вече  го   изпълнявах  с  лекота. 
1. Сядате на пода, краката изпънати напред, ръцете – подпрени с дланите до тялото.

2. При вдишване – изпъвате назад главата, а тялото повдигате до хоризонтално полохение – като мост, само че хоризонтален. Ако можете, задръжте 3 сек. Ако не можете от първия път, следващия ще го направите.

...
image
...
Накрая се връщате в седнало положение и се от­пуснете, преди да повторите упражнението. В хоризонтално положение всеки мускул   на   тялото   е   под   налягане   и   това стимулира енергийните центрове".
    "Преди да напусна манастира,пътувах в раз­лични големи градове из Индия, където пре­подавах  ритуалите.   Забелязах,   че   някои хора са склонни да мислят, че ако не могат веднага да изпълнят съвършено даден ри­туал, той няма да им принесе полза. Беше ми понякога трудно да ги убедя в погрешността на  тези разсъждения.  Всъщност, достатъчно е да се стараем и да наблюда­ваме преобразяването си в течение на няколко месеца. Спомням си един град, където много хора на възраст се бяха обезсърчили, че не могат да изпълнят четвъртия ри­туал. Бяха още по-отчаяни, виждайки младите да го правят с лекота. Наложи ми се да помоля младите да не изпълняват този ритуал пред по-възрастните, за да могат и те да напреднат с техните темпове и да успеят в крайна сметка да го правят по повече от петдесет пъти без никакъв признак на умора и така да постигнат отлични резултати".
...
                            ПЕТИ РИТУАЛ

        "Най-добрия начин да се изпълни този ритуал е да поставите ръцете на пода на разстояние около 60 сантиметра, после да изпънете назад краката, леко разтворени също на около 60 сантиметра, главата назад.
    - Легнете по корем. Ръцете опрени на постелката на равнището на раменете.Краката – леко раздалечени. Вдишваме и повдигаме седалището, така че тялото да направи прав ъгъл. Издишаме и се връщаме в изходно положение.
    Особености на дишането
    Старайте се колкото можете да дишате равномерно.
    Само след няколко дни ще забележите:
               1. безпричинна радост в себе си.
               2. Животът ще ви се струва по-хубав, независимо от всичко.
               3.Ще ви изпълва необяснима енергия.
               4. Ще започнат да изчезват някои неразположения.
               5. Само след 2 месеца ще изглеждате видимо по-млади и така ще се чуствате.

...
image
...
    След няколко седмици, когато това упражнение ви стане лесно, можете да отпускате тялото надолу, без да докосвате пода. Така мускулите ще бъ­дат напрегнати, и когато тялото е нагоре, и също така, когато е отпуснато надолу. За малко повече от седмица, този ритуал може да бъде изпълняван лесно от повечето хора".
   "Навсякъде, където съм бил, хората са склонни да вземат тези ритуали за изометрични упражнения и е трудно да им бъде обяснено, че те имат повече възстановителна мощ от обикнове­ната гимнастика. която ни е добре позна­та!

                                    *  *  *

   "Всъщност тези ритуали задвижват вихрите или енерийните центрове със скоростта на нормалното им действие, т.е. със скоростта, присъща за един млад човек, силен и здрав, на около 25 години.
   При по-възрастни или болни хора, един или по-вече от центровете забавя движението си. Колкото по-бавно е движението, толкова повече частта от тялото, която е под контрола на този център започва да се похабява, да се разрушава и да боледува.
        Единствената разлика между младостта и старостта е разликата в скоростта, с която се въртят енергийните центрове. Ако се нормализират тези различни скорости, възрастните могат само да се под­младят".      
      "Изпълнявайте петте ритуала едновре­менно, защото те се допълват и заедно представляват едно цяло.
 Трябва да се из­пълняват сутрин или вечер, или сутрин и вечер.
 Необходимо е да се отбележи, че ако в началото започнете да ги правите сутрин и вечер, това ще създаде възбуда, която би нарушила съня ви. Затова, за препоръчване е, през първите седмици ритуалите да се изпълняват само сутрин.
   В началото, пре­поръчвам да се правят по три пъти всеки през първата седмица, после по пет пъти през втората и така през следващите седмици, докато стигнете до двадесет и едно повторения на всеки ритуал; с изключение на първия, който вече ще се прави неогра­ничено време, до достигаме на чувството за виене на свят".
     "Искам да добавя още две важни неща: добре е, преди да започнете, да застанете прав, с ръце на кръста и да направите едно-две дълбоки вдишвания. След упражненията, вземете хладък или студен душ (избягвайте прекалено студената вода) или, вместо това, направете фрикция на цялото тяло с влажна кърпа, след което се изсушете. Разбира се важно е да не пропускате повече от един ден на седмица. Това е всичко..."
      "По-голяма част от хората, които опитат, намират ежедневната практика на  петте ритуала лесна и приятна, особено щом започнат да усещат ползата от нея. Освен това, ритуалите ви отнемат не повече от 20 минути, а на човек в добра физическа форма са му достатъчни 10 ми­нути или дори по-малко.
    Ако наистина не успявате  да намерите достатъчно време, станете сутрин малко по-рано или си лег­нете вечер по-късно".
        "Петте ритуала позволяват на който и да е организъм да възстанови идеална сте­пен на функциониране и трайно подмладя­ване. Към това ще се прибавят и други промени, следствие от физическото ви преобразяване. Две от тези промени са увереността и яснотата на разсъдъка".
     "Вероятно сте забелязали, че някои хора имат състарен вид на четиридесет години, докато други преливат от младост на шес­тдесет. Тази разлика е в степента на изчистеност на мислите.
    Ако се усещате млад, каквато и да е възрастта ви, тогава и другите ще ви виждат по същия начин. В деня, когато започнах да изпълнявам риту­алите, си наложих да изтрия от мислите си образа на слабия старец, който  бях. По този начин възстанових, в духа си, образа, който имах за себе си, когато бях в разц­вета на силите си. Моят много силен стремеж ми даде необходимата енергия."
    "За много хора, това може би е подвиг, само защото смятат за невъзможно да се погледнат с други очи. Те са убедени, че тялото ни е програмирано, за да слабее и да остарее рано или късно.
 Същевременно, след като започнат да изпълняват петте ритуала, ще се почувстват по-млади и из­пълнени с енергия, което ще им позволи да променят възгледа за себе си. Малко по малко ще придобият все по-млад вид и като следствие, хората около тях ще забележат това подмладяване".
...
          
"Не може да бъде истински свободен този,
                  който е подвластен на плътта"

                                                    Луций Аней Сенека




Тагове:   младост,   старост,


Гласувай:
9



1. halon - анонимен - Според мен всяка гимнастика е по...
19.06.2011 23:15
анонимен написа:
Според мен всяка гимнастика е полезна,по всяко време и независимо от възрастта,СТИГА ЧОВЕК ДА НЕ ГО МЪРЗИ! Знам го от собствен опит! Постига чудеса!Само че, точно в този момент мен много ме мързи - признавам си! :))

А питаш ли ме мен,хехе...
цитирай
2. sennata7 - Благодаря за съветите! "Р...
12.12.2011 19:50
Благодаря за съветите! "Ритуалите" наистина работят. Това са няколко асани от Йога. Аз я практикувам вече трета година и наистина виждам, как тялото ми постига чудеса, за които не съм предполагала, че мога да направя. За пети ритуал мога да добавя, че коремът трябва да е отпуснат, а погледът да е насочен към пъпа. След време гърбът ще слиза все по-надолу, а стъпала ще опрат пода. За по-добър резултат в подмладяването препоръчвам да се взима Transfer Factor в профилактични дози. Възстановява се работата на органи и възрастен човек започва да се чувства като здрав младеж.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 440955
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930