Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2011 22:42 - ВОДАТА-НАШЕТО ЗДРАВЕ.
Автор: halon Категория: Други   
Прочетен: 1452 Коментари: 0 Гласове:
0



    
       Масару Емото е роден в Йокохама през юли 1943 г. Завършил е хуманитарни науки на Йокохамския общински университет с насоченост към международни отношения. 
   През 1986 г. създава IHM Corporation в Токио. През октомври 1992 г. получава сертификат за доктор по алтернативна медицина от Свободния интернационален университет. Впоследствие в Съединените щати 2
се запознава с идеята за микроскупчването на молекулите във вода и технологията на магнитнорезонансния анализ. 
   Така започва търсенето му за разкриване тайните на водата.
   Д-р Емото предприема обширни изследвания върху водата на планетата като учен-изследовател, но още повече от перспективата на оригинален мислител. Накрая разбира, че водата разкрива истинската си природа под формата на замръзнал кристал. Той продължава своите изследвания и е написал редица книги на японски, които са добре приети.
   Женен е за Кацуко Емато, която споделя неговия ентусиазъм и е ръководител на Киокуша, издателския отдел на неговата компания. Имат три деца.

..........................................................................................................................
        Изминаха повече от десет години, откакто започнах да правя снимки на замръзнали ледени кристали.
   Дълго време преди това ръководех проучване за измерване на вълновата флуктуация на водата, но когато започнах да се занимавам с кристали, открих, че водата се разкрива по безброй различни начини.
Разбрах, че в снимките на кристалите се крие много мъдрост. Те ни учат как би трябвало - и трябва - да живеем живота си.
   Открих, че някои хора имат трудност с думата или идеята Бог. Лайтмотивът и на книгата е водата. Колкото повече разбирате водата, толкова по-трудно ще ви бъде да отричате съществуването на Бога. Моля ви, помислите по въпроса докато преглеждате приложените тук снимки на кристали.
Искам да ви помоля, когато започнете да четете книгата, да прецените живота си. И по-точно да се попитате дали сте щастливи.
   Естествено дефиницията ви за щастие ще зависи от това кой сте вие -имате ли чувство за мир в сърцето си, чувство на сигурност за бъдещето и усещане на очакване, когато се събудите сутрин? Ако можете да наречете това щастие, то в състояние ли сте да кажете, че в този миг сте щастливи?
   Спокойно мога да заявя, че малко хора биха отговорили с твърдо „да"" малко са и които могат да кажат, че животът им е такъв, какъвто са се надявали да бъде. Кое ни причинява толкова мъка? Какво става в света, кое е онова, което ни пречи да бъдем щастливи?
   Струва ми се, че живеем в епоха на хаос. Хаосът представлява състояние на обърканост вследствие неорганизираността, съществувала преди създаването на Вселената.
   Лутайки се в живота си, ние откриваме, че сме износени и уморени. Вестници и телевизия ни бомбардират с информация, а в работата си сме изправени пред проблеми и недоразумения. Източниците на нашите проблеми сякаш са безбройни и непреодолими.
   Нашата малка планета е обгърната от икономически конфликти, вътрешен безпорядък, етнически предразсъдъци, екологични бедствия, религиозни войни и всякакъв вид други невъобразими проблеми. И всичките лоши новини за страдащи хора, за хора, наслаждаващи се на страданието, за хора. ставащи по-богати, за хора, ставащи по-бедни, за потиснатите и потисниците стигат до нас от другия край на света за секунди.
   Кой, бихме попитали, е виновен светът да става все по-разделно, отчуждено и трудно място за живот.
   Едно нещо е общо - всички търсим изход. Всеки един от нас търси отговор - отговорът е толкова прост и лесен, че досега все ни се е изплъзвал.
Каква е причината за целия този хаос? Какво е в центъра на всичко това? Каквото и да е, то отдалечава светът от хармонията и го тласка към безредие.
Може би е неизбежно явление. Въпреки че всички принадлежим към един и същ вид, ако живеем на различни места по различен, трудно променящ се начин, то и мисленето ни ще бъде различно.
   И за да бъде всичко още по-лошо, повечето хора трудно приемат нещата, ако се различават от тези, които са около тях. Боксуваме по никога несвършващ път на тревоги и страдания.
   Изглежда, че докато хората са хора, каквото и решение да се предложи сигурно ще е неадекватно.
          Връщаме се там, откъдето започнахме. Може ли изобщо да има едно-единствено решение, което да се приложи към всички в света, в което всеки да бъде убеден и което е така просто, че всеки да го разбере?
Всъщност аз намерих отговора и той е именно: човешкото тяло средно е 70 процента вода.
   Като ембриона (в майчината утроба) започваме живота си с 99 процента вода. При раждането си ние сме 90 процента вода, а когато стигнем средна възраст, слизаме надолу до 70 процента. Ако умрем в дълбока старост, вероятно ще бъдем около 50 процента вода. С други думи, през живота си ние съществуваме главно като вода.
   От физическа гледна точка хората са вода. Като разбрах това, започнах да виждам нещата със съвършено нов поглед.
Първо осъзнах, че връзката с водата се отнася за всички. Струва ми се, че започнах да разбирам начина, по който хората трябва да живеят живота си. Как може да се постигне щастлив и пълноценен живот? Отговорът е да се пречисти водата, която съставлява 70 процента от вашето тяло.
   Водата в реките остава чиста, защото се движи. Спре ли водата, тя умира. Ето защо водата трябва непрекъснато да циркулира. Водата - или кръвта - в тялото на болните обикновено е в застой. Когато водата спре да тече, тялото започва да линее, а ако кръвта в мозъка ви спре да циркулира, застрашава живота ви.
Може да го схванем и като застой на емоциите. Съвременни изследователи доказват, че състоянието на мозъка оказва директно въздействие върху състоянието на тялото. Живеете ли пълноценно и приятно, физически се чувствате по-добре, а когато животът ви е пълен с борби и със скръб, тялото ви го знае и съответно реагира. Движение, промяна, плавно течение - ето смисълът на живота.
   Ако приемем, че преди да станем хора сме съществували като вода, вече ще сме по-близо до отговора на основния въпрос - какво е човешкото същество. А имаме ли ясно разбиране за водата, ще разбираме по-добре човешкото тяло и дори ще разкрием тайната защо сме се родили и защо съществуваме.
   Какво всъщност е водата?
Може би първият ви отговор ще бъде, че тя е жизнена сила. Ако изгубим 50 процента от водата на своето тяло, ние не можем вече да поддържаме живота си. Водата, носена от кръвта и телесните течности, е средството, чрез което храната циркулира в тялото ни. Водното течение ни дава възможност да живеем активен живот. Водата служи като преносител на енергия в нашето тяло.
Преносът на енергия прилича на товарна кола, която се движи през цялото ни тяло. Ако тялото е задръстено и замърсено, то товарът в колата ще се замърси, ето защо от съществено значение е водата винаги да остане чиста.
   Сега много повече, откол


Тагове:   вода,   здраве,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 440618
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930