Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2009 19:42 - МИЛИМЕТЪР КЪМ ПОЗНАНИЕТО .
Автор: halon Категория: Хоби   
Прочетен: 1138 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 20.01.2010 00:15


     При направена наскоро анкета в някои страни от ЕС,на въпроса ,знаете ли кога ще умрете,98% от анкетираните отговорили - никога !
  Да се плашим от смъртта е като да искаме мъдрост,а да не смеем да я получим.Човек е готов към познания едва,когато за пръв път се запита какво всъщност е смъртта.Но пътя към познанието не е никак лесен.
 Имало навремето три пеперуди,които искали да опознаят естеството на пламъка.
 Първата прелетяла близо да огъня,върнала се и казала : той свети ;
 Втората прелетяла още по-близо , върнала се с полуизгорели криле и казала : той гори ,
 Третата прелетяла съвсем близо и ...не се върнала ;
Тя разбрала каквото искала,но не могла да разкаже на останалите.
  Често познанието идва с изпитанието.
 В съня си една жена видяла неотдавна починалия си съпруг и веднага го попитала как е там , в отвъдния свят.Той най-спокойно отговорил : не знам,ела и виж.
   Смъртта е кодирана в човешкия организъм още с неговото раждане.Клетките умират непрекъснато,защото отделяйки вещество за регулиране на процесите в човешкия организъм,същото вещество убива и самите клетки.За да се явят на тяхно място нови и нови...
Доказано е , че определени клетки,разположени в крилете на птиците умират внезапно в определен момент,за да освободят място на други клетки , които помагат на птиците да летят.
  С други думи,няма ли смърт,няма и живот.
Енергията,освобождаваща се след смъртта е тази енергия,която човека цял живот е носел в себе си.Тя " потъва " в пространството и дълго време носи информацията на умрелия,подобно на светлината,която виждаме стотици години след загиването на някоя звезда.
 Когато присадили сърце на пациент,нуждаещ се от сърдечна трансплантация,след време този човек започнал да проявява жив интерес към класическата музика,която дотогава не могъл да понася.Оказало се,че присаденото сърце принадлежало преди на професионален музикант.
   Всичко на този свят е ценно само тогава,когато знаем , че някой ден ще умрем.
 Човек не живее по астрономичен ,а по своя биологичен часовник.
   На клетъчно ниво учените успели да създадат здраво и нестареещо поколение мишки.
Те не боледували от никакви болести,не стареели изобщо,живеели много по-дълго и когато учените решили,че най-сетне изнамерили вечния живот,мишките внезапно ...умрели.Никoй учен не могъл да обясни защо .
  По време на стареенето могат да се открият любопитни костни изменения,най-вече по пръстите на човека.На самите кости с течение на времето се появяват " възрастови отметки ",броят на които зависи от начина на живот.При изследване на тези отметки, лекаря може да разбере без да попита какво работи даден пациент: дали работата му е тежка или работи като банков чиновник,свещенник ,депутат и т.н.Любопитното е , че тези " следи " внезапно изчезват със смъртта на човека.
  От биологична гледна точка да мечтаем,обичаме и се надяваме са функции на организма.Но някои религии интерпретират по свои начин тези функции.
 В китайските йероглифи няма символ за смърт, а за заминаване,за отделяне.В православието душата на човека обикаля два дена местата,където призживе е обитавала.А на третия ден се понася към небето.
В юдеизма душата на умрелия постепенно преживява отново всичко,което е преживяла в земния си живот,като невидим оператор постоянно фокусира върху недобрите постъпки от живота.Но,обикновено е късно за поправка и религията набляга на мъките,на които са подложени грешните души.Късно е ,защото те вече нямат крака,за да паднат на колене и молят за прошка,нямат уста,за да се изповядат.Грешниците постоянно се свличат надолу като всячески се мачът да се спасят,захващайки се за " телата " на други грешници. Бавно,но сигурно те потъват в тъмнината...
 Тъмнината винаги ще бъде тъмнина.Тя никога не ще " порасне " в нещо друго.
 В пространството има милиарди звезди,някои хиляди пъти по ярки от слънцето.Светлината на тези звезди разкъсват тъмнината.
Светлината , заложена в нас от Бог никога не ще угасне.Там,където се появи тя,там няма тъмнина.
Носим ли в себе си светлина,винаги ще сме пред тъмнината.
  Животът е тайна.Красотата е тайна.Смъртта е тайна.
Шведски учени открили нервни влакна ,които нарекли " екстактин ".Тези нервни окончания реагирали само на ...любов.Пациенти с оставащи 2 , 3 месеца живот реагирали на нежни докосвания и дори това облекчавало болката им.
 В почти всички разкази на хора , върнали се от клинична смърт, присъства главното , което те разбрали,а то е ...любовта.Дори само заради любовта към ближния си струва да живеем на този свят.Да правим добро,но не на себе си , а на другите.
  Двама човека се срешнали малко преди смъртта си и разговаряли надълго върху това , че до този момент не са се сетили да говорят за топлите чувства,които питаели един към друг.
  Подслушал техния разговор ангела на смъртта и веднага им предложил цялото време на света,за да си разказват най-сетне един за друг,но ще отнеме на момента душата на този,който прав замлъкне.
  И така.Живот, Смърт , Любов .
Смъртта не може да бъде вечна,само любовта е вечна.Нека не мислим само за себе си.Нека мислим за тези,които се нуждаят от нас.Защото след земната любов , човек опознава Божията любов


Тагове:   организъм,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. galatceq - Много добре си описал това, което ...
14.12.2009 20:53
Много добре си описал това, което чувстваш. Както добре е изобразено в символа на Дао - Ин и Ян , двете космически противоположности, намиращи се в непрекъснато взаимодействие помежду си. И наистина Любовта е възможна само когато те са в хармония ! Поздрави за интересния постинг !
цитирай
2. halon - Blagodaria Galateia ,
14.12.2009 21:39
Blagodaria Galateia za mnenieto ti.Postingat ne e izcialo moi,zashtoto izpolzvah materiali ot ruski iztochnik,no vsichko napisano v nego e i moia pozicia , makar da sam dosta dalech vse-oshte ot tezi mnogo interesni i vazni neshta.
цитирай
3. hristam - Да, интересно наистина.
15.12.2009 20:13
Колкото за вечната любов - от всички вечни неща тя е най-краткото. Смъртта ми се струва нещо далеч по-продължително, поне според простичките земни измерения.
Не мислиш ли? ;))
цитирай
4. halon - Naistina interesno , hristam...
15.12.2009 21:48
Vseki individualno razbira i useshta tova , koeto iska ili ne iska.V poniatieto " vechnata liubov " , pone na men ne mi se struva , che moze da se dobavi vremeva harakteristika kato " kratka " , ili poniatieto smart da moze da se harakterizira kato " po-prodalzitelna " , dori tova da e kato zemno izmerenie. Moze bi ne sam te razbral , za koeto predvaritelno se izviniavam .
цитирай
5. galatceq - Blagodaria Galateia za mnenieto ...
07.01.2010 17:27
halon написа:
Blagodaria Galateia za mnenieto ti.Postingat ne e izcialo moi,zashtoto izpolzvah materiali ot ruski iztochnik,no vsichko napisano v nego e i moia pozicia , makar da sam dosta dalech vse-oshte ot tezi mnogo interesni i vazni neshta.

По-важното е, че имаш някакво влечение, то ще те доближи след време до познанията ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 440926
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930