Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2009 13:58 - НОСТРАДАМУС
Автор: halon Категория: Хоби   
Прочетен: 1095 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 20.01.2010 00:08


                           Мишел д, Нострадам е роден през 1503 г. в Sent Реми .      Следва фиология и медицина , по която защитава докторска титла .   Нострадамус се увличa и от астрология.Своите прочути пророчества прави под въздействието на билкова смес , от която изпада в транс . Много от разтълкуваните предсказания на френския пророк са верни. Според тях апокалипсисът ще започне с регионални инциденти в Изтока . След " малките войни ",войната ще дойде и в " сивата зона " между Изтока и Запада,т.е. на Балканите . Като Албания и Македония ще се превърнат в място на страховити събития . Великият пророк не предсказва участие на България във войната .
       Третата световна война ще бъде най - страшната война на човечеството . Ядрени , биологически , химически и лазерни оръжия ще потопят милиарди хора в кръв .
  Нека погледнем част от неговите пророчества :
             " В годината 1999 и седем месеца от мъглите , ще дойде един ужасен владетел . Преди и след това войната ще бъде в апогея си. Хилядолетието ще е близо и мъртвите ще излязат от гробовете си ...".
    Образа на Антихриста постоянно присъства в писанията на френския гадател . Според него " Завоевателят " е роден в Ерусалим на 04 . 02 .1962 г . и е мюсюлманин с три висши образования . Антихристат ще се появи като спасител и ще знае всички отговори . Преди да започне войната , той ще говори дълго . Негови предишни " ортаци " били Наполеон и Хитлер .
  В знаменията за световен колапс през 1999 са земетресенията в New Worк и разцепване на Хеопсовата пирамида .
  Според мнозина изследователи на Нострадамус , " край на света " няма да има . Смисълът , вложен от пророка в този израз е друг : край на старото време и начало на новото .Но самия преход няма да е никак лесен , а ще е съпроводен от множество явления на борба между положителните и негативните тенденции в Природата и обществото .
  Дали Нострадамус е искал да плаши хората ? Или да се пошегува ? Или ,според някои , да е объркал изчисленията , та краят на света да се отложи с някоя и друга година .
    Нострадамус нито е искал да всява страх , нито да се шегува . Дълбоко е познавал обективните закони на Вселената и тяхното отражение върху хората , затова с безпристрасно изложение и обич към човечеството се е стремял да го предупреди , да го пробуди , та хората да сторят това , което е в рамките на техните възможности . Защото движенията във Вселената следват своите обективни закони и цикличнoст , а Земята / и всичко на нея / , е подвластна на тяхното въздействие : всяка част и всеки детайл естествено се подчинява на общото движение на Космическото цяло ! Поради това е възможно да се изчисли през коя епоха какви явления ще се проявяват и накъде ще върви развитието на човешкия род .  Смяната на един голям цикъл с друг , каквито са например две хилядолетия , обаче , се извършва неспокойно . Катаклизмите в Природата и в обществото продължават , докато не се постигне новото равновесие .
  Нострадамус предупреждава хората да бъдат нащрек и намерят правилните начини за подход , в противен случай ще ги дебнат опасности и проблемите ще се решават по - тежко . Хората трябва да бъдат будни , да търсят истинският път към собственото си освобождение от кръга на негативните въздействия , за да направят живота си по-добър и продължат да се развиват . Небето не се занимава със спасяването на хората , но им предоставя възможността те сами да постигнат свободата и издигането си .
      След като Нострадамус разказва на тогавашната френска кралица Екатерина Медичи за бъдещите изпитания на човечеството , кралицата го запитва дали той не познава начин , който да помогне на хората да избегнат ужасните събития , дали извънземни , или нова раса , или нещо друго , някакъв предмет например , няма да им помогнат ? Той отговаря , че бедите може да бъдат избегнати , но нито извънземните , нито някакви неща не ще спасят човечеството. Страшните събития може и да не се осъществят , само ако в бъдеще , малко преди времето на големия смут , се прояви едно явление . Кое е то , той не може ясно да го назове по име , но чуства , че ако това явление предварително се изяви , човечеството ще избегне самоунищожението си , ще се обнови и ще започне да гради един съвършено различен човешки свят .
           Митичният Нострадамус предсказва миналото на хората през Средновековието . Дали е прав за бъдещето ?
 Нострадамус живее през XVI век и образът му е на човек , скаран с църквата и държавата . Той умира през 1566 година .
    Днес неговите предсказания се четат в цял свят , издават се множество книги за него . Нострадамус е най - образованият астроном на своето време , който носи бремето на своя дар - да предсказва миналото и бъдещето .
 В Средновековието хората вярвали , че не науката , а само Бог може да им помогне да се спасят от болестите и злото по света .    Неортодоксалните идеи на Nostradamus и експериментите му с билколечение са считани за еретични и довеждат до голям конфликт със църквата . Още като дете Нострадамус получава странни видения . Разочарован от тиранията и лицемерието на църквата , той започва да използва своето духовно знание . Инквизицията арестува жена му и децата му , които по-късно умират от чума . Нострадамус търси спасение в манастир , по -късно се жени за втори път и отново започва да проповядва вярванията си . Това е и времето , когато решава да закодира своите предсказания , за да не плаши народните маси .
    Ръкописите му днес се пазят във Ватикана . Отношението към него е противоречиво . Едни го ценят , а други гледат на него скептично .
  Най-широко известни са предсказанията на Нострадамус за смъртта на крал Хенри II , Френската Революция , идването на Хитлер , чието име назовава , убийството на Джон Кенеди . Той също така предсказва , че през 1999 г руски спътник ще падне на територията на САЩ . Третата световна война ще започне през 1999 г., а през 2000 г човек ще стъпи на Марс . Нищо от това не се случва .
  Нострадамус непрекъснато е обвиняван в неточности . Несъвпаденията обаче вероятно се дължат на неточни преводи .
   В своите предсказания призовава човешкия род да се събуди и да се отнесе позитивно към своето бъдеще . В записките си той признава , че прави своите предсказания под влияние на изпарения от специални билки .
                      Нострадамус умира на 62 г . , като предсказва дори ... собствената си смърт .
 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. himera - a kakvo e tvoeto mnenie za Nostra...
04.01.2010 21:01
a kakvo e tvoeto mnenie za Nostradamus ?
цитирай
2. halon - Zdravei himera ,
12.01.2010 12:33
Kakvoto i da e mnenieto mi za Nostradamus , to vinagi shte e neznachitelno i slabo kam takava istoricheska lichnost .
Pozdravi...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 440591
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930