Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 11:58 - ДНЕВНИК
Автор: halon Категория: Хоби   
Прочетен: 1281 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                Из Дневника на Хан Аспарух :

   19 алагундур, 3547 лето

              Не се живее вече в тая Фанагория. Страшна тъпота и скука. Братята ми са пълни дебили, а и старецът напоследък дава фира. Прави по три събрания на ден, вече и кучетата му се смеят. Старейшините му нямат предишния страх. Чакат го да се гътне и само се ослушват, кой ще е следващият хан. Сигурно ще съм аз. Вярно Баян е най-стар, но е комарджия. Миналата седмица изгуби шатрата си на ашици и сега спи навънка. Котраг пък си е чист олигофрен. Всеки ден ходи в гората да разглежда порносписания. Не вярвам татко да е оглупял дотолкова, че да им даде властта, но знае ли човек.

   7 кутрихалур, 3547 лето

         Утре е празникът на Тангра. Голям фен съм на Тангра. " С виенска кифла, с каничка кафе..."  Ще стане купон.
        По традиция ще има и жертвоприношение. Коя ли ще колят? Сигурно тъмнокосата Будрун. Напъпила е като розичка и боговете ще й се изкефят.
        Тая сутрин старецът ни събра - мен, Баян и Котраг и накара да трошим някакви клечки. Баян, хем е сто кила и яде като свиня, ама не можа да строши клечките. А старецът се зарадва и вика:  " Ето на, ако сте заедно, никой не мож ви прекърши ".  Заедно - как не!  С тия идиоти!  Така са ми писнали, че ще взема да емигрирам. Готов съм да мия чинии във Византия само за да не гледам тъпите им физиономии.

   8 кутрихалур, 3547 лето

          Днес беша празникът на Тангра. Разбира се, познах за Будрун. Пратихме я на небето, както си му е реда. Жрецът Телшо яко се беше надрусал и обърка молитвите, та стана голям купон. Когато трябваше да каже: " Започва жертвоприношението ", той взе та се изцепи:  " Започва сношението "  и  всички изпопадаха от смях.
    Иначе Телшо не е лош човек. Баща ми вика, че бил наркоман, ама как иначе! Професията му го изисква.
  Пъстрооката Ниндер ме помоли да я взема с мен на лов.
Защо не?

   62 мутрикур, 3547 лето

    Ходихме на лов с Ниндер. Нищо не убихме, обаче я свалих. Яка е тая Ниндер. Само баща й да не разбере, че ще ме утрепе.
   След лова ходих при Телшо. Напушихме се здраво и той ми каза, че съм щял да ставам хан, но братята ми много ме мразели и искали да ме убият. Твърдо реших да емигрирам на запад.

   73 мутрикур, 3547 лето

       Вече съм готов за път. Даже днес ходих при бръснаря Хачик да ме вземе малко. Направи ми много гъзърска прическа: гладко избръснато кубе само с една плитка в средата. Исках и да се изруся, ама кислородната вода му свършила. Нищо, и така е добре.
      Казах на Ниндер да си стяга багажа. Тя ме помоли да изчакаме до Нова година, за да се подготви психически. Попита ме дали може да вземе любимия си братовчед Тупан. Тоя Тупан е абсолютен лигльо и ще ми скъса нервите, но Ниндер се разрева и аз склоних. Като гледам луната, Нова година ще е някъде към средата на другата седмица. Вече нямам търпение.

   1 вортаул, 3548 лето

      Голям глупак съм. Знаех си, че братовчедът Тупан ще издъни работата, и пак се съгласих да го взема. Тоя келеш взел, че разказал на всичките си съученици, че ще бягаме, те разказали на родителите си и уж бягството щеше да е тайно, а то половин Фанагория се юрна с нас. Ей страшно племе са това българите! Какво да ги правя сега? Къде да ги водя? Добре, че поне тъпите ми братя останаха.

   20 вортаул, 3548 лето

       Вече трета седмица яздим. Тия глупаци си мислят, че знам къде отиваме, а аз нямам идея. Важното е да сме на запад и колкото може по-далеч от скапаната Фанагория.
      Ниндер ми каза, че е бременна. Само това липсваше!

   84 ерхар, 3548 лето

      Стигнахме до голяма река. Хората и конете вече са капнали от умора, а Ниндер непрестанно повръща, та реших да се установим оттатък реката.
     Преминахме и аз им викам: ей тука вече ще живеем и това е. Вярно, мястото не е супер, но гъмжи от руси мадами - славянки. Ще го ударим на разврат.

   87 ерхар, 3548 лето

     Тия славяне се оказаха много проклети. Откакто сме тук, непрекъснато ни нападат. Опитах с добро, ама те от дума не разбират. Ще се наложи да обърна дебелия край и да им спретна едно етническо прочистване с цел претопяване. Само мацките ще оставя.
    Наближава празникът на Тангра и един от          старейшините ме попита коя сме щели да колим? Казах му, че никоя няма да колим, защото това са тоталитарни простотии. Така де, какво пречи да си направим купона без човешки жертви. Ще ударим няколко елена, ще врътнем едни хубави чеверменца, ще се напушим... Колко му трябва на човек!
     Оня обаче се развика, почна да ме псува на майка, та се наложи да го пречукам. Аман от опозиционери! На който не му харесва - да се връща обратно във Фанагория. При изкуфелия ми баща и при малоумните ми братя.
                   А на мен тук си ми е гот.
 
    




Тагове:   дневник,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miaa - Хареса ми, тази осъвременена ис...
25.01.2010 16:54
Хареса ми, тази осъвременена история, пречупена през невероятното ти въображение..Радваш ме, много..В предишния постинг също...
Ама аз отдавна ти казвам, че е хубаво да пропишеш, я някое романче, а някое любовно стихче, ама ти не искаш..Пробвай, може и да излезе нещо:)))
цитирай
2. halon - Ex , Miaa ,
25.01.2010 17:08
Това не е истина Мiaа и ти го знаеш .
Въображението в случая е нищожно малко,тъй-като това го изрових от нета.От всяко дърво свирка не става,казват хората.Както и от мен писател или поет не ще се пръкне,хе,хе...
Поствам материали,които ме карат да се смея или да се замисля и искам това да го споделя с другите.
Благодаря ти все пак...
цитирай
3. miaa - И това е чудесно! Пасва ти, напъл...
25.01.2010 17:14
И това е чудесно! Пасва ти, напълно:)))
цитирай
4. lagrima - Развесели ме. . . Благодаря ти!И ...
25.01.2010 18:30
Развесели ме...Благодаря ти!И вчерашния постинг беше смешнишки,но този по-ми хареса!
цитирай
5. halon - Radvam se lagrima ,
25.01.2010 18:34
Радвам се , че ти е харесало ...Аз също се смях , затова й го публикувах...

цитирай
6. анонимен - Господин министре
23.11.2010 15:01
влезте си в ролята и веднага "Дневникът на хан Аспарух" да се изучава в училище в час по ИСТИНСКА българска история. Инак на какво учим децата си бе, министре?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 438902
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031