Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2010 18:11 - ТРИИЗМЕРНО
Автор: halon Категория: Хоби   
Прочетен: 1279 Коментари: 3 Гласове:
5




           На предсказанията може да се вярва , а може и да се отнасяме към тях с чувство за хумор ...  Но да избягаме от смъртта , когато вече е предсказана , е невъзможно .

          През 1860  г . ,  година преди своята кончина , генерал Алексей Петрович Ермолов , прославен герой от войната през 1812 г .,  разказал в стара приятелска компания история , която се случила с него когато бил на 20 години и отбивал воинската служба в едно от градчетата на Смоленска губерния .
    Той седял и се занимавал с щабните бумаги когато неочаквано пред него възникнал , сякаш се материализирал от сгъстяващия се мрак , непознат .
 Младият офицер не се изплашил и даже и дума не промълвил когато непознатият му поискал перо , мастилница и лист хартия .
 Неизвестният приседнал до масата и започнал бързо да запълва листа с думи и цифри , а след това обяснил на онемелия от учудване Ермолов , че е написал на хартия целия бъдещ живот на сегашния интендант , но ще му даде тайнствения документ единствено при условие, че младият човек иска да научи годината , денят и часът на собствената си смърт .
 Офицерът се съгласил , непознатият бързо добавил нещо на крайчеца на листа и безследно изчезнал . Ермолов започнал да чете :  на хартията имало дати на жестоки битки , спечелени победи , награди , титли , звания . Датите били подредени като календар – година , месец , дата .  Последната дата била 12 април 1861 г .
  Когато Алексей Петрович разказал тази история , която звучи доста неправдоподобно от устата на герой от войната и здравомислещ човек , приятелите му се отнесли към нея с недоверие .  Но понеже самият Ермолов нямал никаква склонност към лъжи и измислици , той извадил листа и го показал на присъстващите .
  Събралите се гости започнали да си спомнят за един или друг случай , в който са се сбъдвали предсказанията на Алексей Петрович за изхода от битките  . Той дори бил предсказал и войната през 1812 г .,  както и други събития в Русия .
  На 13 април 1861 г .,  присъствалият на този разговор генерал Похвиснев , под въздействието на определени чувства и съмнения , пристигнал в дома на Ермолов в Остоженка .   Там царял траур :  преди едно денонощие Ермолов бил починал .   Точно както било предсказано от непознатият .

          ТАЙНСТВЕНИТЕ ВРЪЗКИ

   -  през нощта на 28 юни 1914 г . епископ Йозеф Лани сънувал че чете писмо .  Някога епископът бил учител на младия Франц Фердинанд , племенник на кайзера Франц Йосиф и престолонаследник на Австро-Унгарската империя .
  Сънят направо хвърлил в шок епископа . Полученото насън писмо изглеждало зловещо . На горния ъгъл на листа имало нарисувана лимузина на задната седалка на която седели Франц Фердинанд и съпругата му София , а отпред – генералът и шофьорът .  Колата била наобиколена от хора , сред които се откроявали двама мъже с пистолети .
  Под тази рисунка епископът прочел текст :  «  Ваше Преосвещенство , скъпи доктор Лани , искам да ви съобщя , че аз и жена ми станахме жертва на политическо покушение .  Молете се за нас » .
  Йозеф Лани седнал зад писмената маса и записал по памет присънилия му се кошмар .  Накрая поставил дата : « 28 юни ,  3.15 сутринта » .  Измъчван оt  ужасно предчувствие , дълго не можал да се успокои .  А в 15:30 пристигнала телеграма с трагическото съобщение , че ученикът му е бил убит по време на пътуване в Сараево .
             Между другото , по време на Първата световна война били наблюдавани не малко случаи на тайнствени връзки с тези , които трябва да загинат . 
  Един такъв случай е описан в биографичната книга на Артур Форд « Нищо странно » .
  През 1918 г .,  като млад офицер , Артур Форд служил в учебния лагер Кемп Грант .  През това време в САЩ имало епидемия на инфлуенца .  Преди да се събуди сутринта на Форд му се присънил списъкът на всички , които са умрели от инфлуенца през нощта .  Скоро списъкът се сменил с нов .  И така , ден след ден , в момента преди да се събуди , Форд отчетливо виждал списъка с имената на жертвите на епидемията .
  Веднъж сънувал списък на хората , които ще загинат в бой .  През деня видял във вестника публикуван същия този списък .  Всеки ден Артур Форд записвал онези имена , които виждал насън и сравнявал своите списъци стези във вестниците .  Оказва се , че предвидил смъртта на всички войници , имената на които виждал насън .
  Форд дотолкова повярвал в своята пророческа дарба , че след войната бил посветен в духовен сан и често изнасял лекции на тема взаимоотношенията между религията и парапсихологията .  В частност той доказвал , че Исус Христос бил велик екстрасенс и всички описани в Библията cudesа не са нищо друго освен примери за психологически феномени .  Той бил и един от организаторите на Духовното Погранично Братство – група , изучаваща различни аспекти на парапсихологията .

          Феноменът на ясновидците

    В средата на XX век с голяма популярност в САЩ и Великобритания се ползваше ясновидката Джейн Диксън .  Тя предупредила индийският премиер-министър Ганди за предстоящето убийство като дори назовала датата . Само че предупреждението не помогнало .
  През май 1956 г . Американските вестници публикували прогнозата на Диксън за следващите няколко години . В прогнозата се казвало , че на президентските избори в САЩ през 1960 г . ще победи млад синеок мъж , който ще бъде убит преди изтичането на мандата му , някъде на юг в страната . Предсказанието се отнасяло за Джон Кенеди , застрелян в Далас .
  През 1961 г . Джейн Диксън предупредила своя приятелка в никакъв случай да не се качва на самолета , с който генералният секретар на  ООН  Даг Хаммершелд ще лети до Конго през септември .  Самолетът ще се разбие . И наистина, на 18 септември станала самолетна катастрофа .
    Aмериканският борец за гражданските права на чернокожите  Мартин Лютер Кинг и привържениците планирали да направят протестно шествие във Вашингтон . По този повод Джйн Диксън заявила :  « Кинг няма да се добере до столицата – преди това ще го убият с изстрел в шията » .  Така се и случило .
   Ясновидката се опитала да предупреди и брата на покойния президент , Робърт Кенеди , за грозящата го опасност в хотел « Амбасадор » .  Но за кой ли път никой не я послушал .
   През април 1967 г .  космическият кораб « Союз » , пилотиран от В. Комаров , трябвало да излезе на орбита . На следващия ден на орбита вече е трябвало да излезе « Союз » .  Предполагало се, че корабите ще се прикачат и към Комаров , през откритият люк ще преминат  А. Елисеев и Е. Хрунов .
   Стартa на управляваният от Комаров « Союз » преминал успешно , но скоро след това започнал проблеми . Един от панелите на слънчевите батерии на кораба въобще не можел да се отвори и « Союз » се оказал без енергиен ресурс .  В  ЦУП  решили , предвид възникналите усложнения , да не изстрелват втория « Союз » с трите космонавта , а Комаров да се подготви за обратен полет и кацане .
   Именно тогава известният медиум Лорна Мидлтън имала « видение » .  Тя съоbщила на представителите на пресата :  « Някой ще извърши полет до Луната .  Но корабът ще изгори » .
   Спирачната система на « Союз » била включена над Африка , а корабът навлязъл в зоната на радиоконтрол от наземните станции . След това връзката прекъснала . Когато пристигнали на предполагаемото място за кацане , групата спасители установили , че космическия кораб се е разбил . Както се изяснило след това , несъвършенството на конструкцията на парашутния block довело до това , че парашутите не се отворили навреме . След като се сблъскал с голяма скорост със земята , « Союз » буквално се разбил на части и изгорял .

          Три вида време

     Специалистите твърдят , че така нареченото « озарение на сън » , като продължение на съсредоточената жизнена дейност на мозъка , може да бъде обяснено .  Но със сънищата-предсказания нещата май са по-сложни .
    По този повод професор Борис Искаков казва : « Имаме си работа със случаи на видения на вече случили се събития , информация за които не е постъпвала от никъде , но като изхвърля материалния сигнал за себе си , тя изпреварва времето и попада у хора , които притежават особена чувствителност .  Докато се занимавах с изследване на енергоинформациония обмен , аз стигнах до извода за материалната природа на биополетата » .
    Към казаното академик Леонид Прищепа добавя:  « Нашата жива Природа , биосферата на Земята , материята и енергията на Вселената , имат един и същи изходен материал , законите на електромагнитното движение — от микрочастиците до гигантските образувания в космоса... Мозъкът на човека не е изключение .  Той е изтъкан от действащи по принципа на махалото електромагнитни колебания , излaчвани и поглaщани от клетките . Както всичко живо в Природата от нейното зараждане до наши дни » .
      Приятел на известния английски писател и драматург Дж.Пристли разказва , че той често сънува катастрофи с имената на жертвите . Така , по време на Втората световна война , три седмици преди херцог Кентски да загине в самолетна катастрофа , той « видял » падащ самолет с нарисувани не него думи :  Херцог Кентски . А два дни преди гибелта на актрисата Бонар Колеано той « видял » случилата се с нея трагедия като на филм .
    В своята книга « Човекът и Времето »  Пристли привежда и други примериза предвижданена бъдещето . Например ,  на една жена й се привидяло , че синът й ще се разболее и умре .  След три седмици момчето действително се разболяло , а после умряло .
    Или друг случай .  Морският офицер Стефан Кинг-Хол неочаквано помислил , че сега някой ще падне зад борда . Най-неочаквано за всички той издал заповед на екипажа да се подготви .   Защо ? – чудели се те....В този момент се чул вик : « Човек зад борда ! »
    На базата на своите наблюдения Дж.Пристли създал любопитна теория .  По негово мнение , съществуват три вида време .  Първото – обикновеното , текущо време . Второто – това е съзерцателното време , тоест времето , което е в сънищата .  То може неимоверно да се разтяга , или обратното – за няколко секунди пред човека може да премине голям промеждутък от време и събития .   Третото – това е времето , в което могат да бъдат направени изменения  , тоест в това време съществува и се осъществява пълен контрол над умствения процес .
    Според теорията на Дж.Пристли , когато човек умира , той изпада от първото време , но продължава да съществува във второто и третото .



     "  Neobiasnimoto "


Тагове:   дата,   теория,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miaa - Добро утро, Halon! Има неща, к...
09.02.2010 08:22
Добро утро,Halon!
Има неща , които са пълна загадка!
А може би именно това, им придава мистериозност..
Всяко нещо има своето решение от нужния човек!
цитирай
2. halon - Dobro utro Miaa ,
09.02.2010 09:44
Много често решението не идва така бързо и мистерията на загадката си остава . Но пък и затова светът е интересен.
Усмихнат ден за теб .
цитирай
3. miaa - Наистина има хора, които имат по- ...
09.02.2010 13:46
Наистина има хора, които имат по- простичко ще го кажа " интуиция"..Толкова силна, че даже самите те не знаят, какво богатство притежават..А могат да го развият и използват по предназначение:))))))))
Но има много, шарлатани, псевдоекстрасенси..Навсякъде, където се обърнеш е пълно с такива, които ти прибират и парите...Аз затова не обичам да ходя на такива места.
Хората, които имат такива способности, обикновено са в сянка. Благодаря ти за съдържателния постинг.Хубав ден, Halon!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 439854
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930