Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2010 11:14 - ТАЙНИ И ИЗМАМИ
Автор: halon Категория: Хоби   
Прочетен: 1232 Коментари: 5 Гласове:
5




       Там където има тайни има и благоприятна почва за измама.  Всъщност къде са тайните ? 
  Най-тайни би трябвало да са тайните служби.  Дали те обаче са най-големите измамници ?  Или най-големите измамници са онези на които служат службите...
  О не !  По-големи измамници от тях са онези , които са издигнали последните и са им подсигурили политическо бъдеще.  Те не са в светлината на прожекторите , но в ръцете им е реалната власт.  Те обаче също са несигурни и притеснени .
  Големците скришом ходят при прорицатели , гадатели , екстрасенси , астролози и нумеролози.  При последните ходят дори най-големите световни величия.  Започнала още в древността тази необикновена мода продължава и днес.
  Щом като сеaнсите успяват да измамят дори тях какво остава за обикновените хора... Горките хорица , те не знаят изобщо за какво става въпрос.  В зоната на здрача всяка светлина им изглежда добра.  Дори и огънят на който предстои да бъдат опечени...
       Сектите в началото също са тайни.  Като понаберат опит и членска маса излизат на светло.  Това става не защото преди им е било зле , а защото човекооборота им го изисква.  Ако една секта успее да се превърне в религиия значи е заслужила обществено признание , но това не я прави истина.
  Кой обаче в този измамен свят се интересува от истинатa ?   Прави са онези които казват , че истината и справедливостта били достояние само на всевишния...

      ИЗМАМИТЕ В ПОЛИТИКАТА СА ЕЖЕДНЕВИЕ.

   По-интересно обаче е каква е политиката на големите измамници. 
  Политиката на големите измамници са мащабните измами - големите пари и властта.  Те няма да рискуват да ви измамят на дребно , това е под тяхното " достойнство ".  Всъщност те никога няма да се съгласят , че изобщо ви мамят за каквото и да е.
  Човек е така устроен , че когато е измамен сам , може и да си затрае.  Когато са измамени стотина се вдига шум , когато са измамени хиляди се поражда голямо недоволство , а когато са измамени десетки хиляди започват безредици и може да падне дори правителството.  Но , когато е измамен цял народ , всички се правят , че не са измамени и дори протестират срещу тези които са се измъкнали...
  Големите измамници , които добре са усвоили политиката на измамата , остават във властта.  На тях всички им са благодарни.  Никой не се интересува от методите и средствата за успехите им.  Но , в крайна сметка и те са принудени да се кланят...  и то не само на онези , на които дължат статуквото.
  Наистина голяма част от тях се кланят на народа. Мнозина обаче се кланят и в храмовете , и щедро оставят там скъпи дарове.  Така народът още повече ги боготвори. Само малцина са големите измамници в световната история , които са се кланяли единствено на себе си , но всички знаем какъв е краят им.
         Световните религии все още са най-големите измамници.  Всяка монотеистична религия , достигнала до представата за Абсолютния Всевисшен , би следвало да изостави догмите и ритуалите си , т.е. да престане да бъде религия.
  Уви , религията е дело на хора , а те са готови да ограничат и да подчинят дори Абсолютния Всевишен... Резултатът е ужасяващо мрачен.  Виждаме го по новините всеки ден.  Проблемът е нерешим дори за най-големите умове и мозъчни тръстове.   Защо ?   Точно заради всеобщата измама !
  Измамата е масова , тя е навсякъде.  Няма човек , който да не е мамил и да не е бил мамен.  Няма и човек , който да не се е самоизмамил.  Още със самото раждане започва и измамата - в устата на новороденото се втъква беберона...
 

    " !zmamno "




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miaa - Не искам да ти прозвуча много наи...
09.02.2010 16:11
Не искам да ти прозвуча много наивно,Halon но тези, които си мислят , че за тях измамата е изкуство, най- много от тях впоследствие биват измамени..
Защо ли?! Ами защото в един момент, те губят реална представа за това, което се случва в действителност..Защото всяко нещо има граница и прескочиш ли я, губиш обективната истина, която си създал в себе си и за света около теб..... Въображението и илюзорният свят плод на твоята идея не са критерии, те са подвеждащи..И тогава идват пропуските и провалите..Историята го доказва..Разпадането на Римската империя, Османската също и пр. пр.В личен план също.
Обичам да идвам при теб.Интересни неща превеждаш и представяш! Благодаря ти!
цитирай
2. halon - Taka e Miaa ,
09.02.2010 16:23
Когато загубуш реалната представа за действителността , губиш и обективната истина. Много добре си го формулирала.
Поздрави...
цитирай
3. miaa - Аз така чувствам, защото не разб...
09.02.2010 16:35
Аз така чувствам, защото не разбирам от философия и от психология...Но в повечето случаи се оказвам права..Благодаря ти...
цитирай
4. shaffi - halon,,,
10.02.2010 19:51
не е тайна , че при теб е топличко сега нали...за времето става въпрос..и не ме мами?!!...поздрав снежен, но не леден!!!!!!
цитирай
5. halon - Da, shafi ,
12.02.2010 19:26
Dosta toplichko e , ne te mamia .
Pozdravi i na teb ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 440617
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930