Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2010 22:13 - 10 ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ЖЕНИ .
Автор: halon Категория: Хоби   
Прочетен: 2303 Коментари: 7 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

       Имената на тези жени са известни на всички.
  За тях се носят легенди, има написани книги и създадени
филми. И това се дължи на техния силен дух и необикновена смелост, които са им помогнали да се издигнат над скучните общоприети правила в свят, в който са господствали мъжете.

                  Клеопатра .

  Повече от две хиляди години не стихват страстите около знаменитата царица, която е една от най-противоречивите фигури в историята.
  Клеопатра Теа Филопатор и Филопатрис, което означава " Богинята Клеопатра , любимка на баща си, обичаща родината си "  е последната царица на Древен Египет. След плеядата от слаби и безволни царе на трона на Египет най-накрая се възцарява силен управник. Но Клеопатра идва на власт, когато звездата на Египет вече залязва. В света решаваща роля играе Рим, който завладява съседните държави и ги превръща в свои провинции. Дните на свобода на Египет са преброени, но Клеопатра въпреки, че е разбирала това, се е борила с всички сили за своя трон и независимостта на своята държава.

                   Хубавата Елена .

  От многобройните куртизанки в древността първото място безспорно принадлежи на Хубавата Елена, съпругата на Менелай, жената- виновница за войната, погубила Троя. Елена стъпва на пътя на любовта твърде млада и това се отразява на нейната психика, а като следствие и на нейната по-нататъшна съдба.

                   Жана д`Арк .

  Жана д`Арк е една от най-известните фигури в Стогодишната война (1337-1453). Според френски изследователи, образът на „ Орлеанската дева ” е бил психологическото оръжие на Франция във войната с Англия.

                   Индира Ганди .

  В историята на своята страна Индира Ганди влиза не само като първата жена, възглавила в продължение на няколко години правителството на Индия. Учен и енергичен политик, тя прави много за укрепването на международния авторитет на държавата, става един от лидерите на Движението за неприсъединяване към военните блокове. Днес името на Индира Ганди се произнася с уважение не само в нейната родина, но и по целия свят.

                   Кралица Елизабет ІІ .

  Сменят се премиер-министри, започват и свършват войни, рушат се империи, картата на света се променя. Само британската кралица и монархия остават недосегаеми...

                    Маргарет Тачър .

  За 11 години управление като премиер-министър, при Маргарет Тачър – първата жена на този пост на острова - средните темпове на икономически растеж във Великобритания са не само три пъти по-високи, отколкото в предходните десетилетия, но и най-високите, сред всички промишлено развити страни, с изключение на Япония. Великобритания успява да осъществи структурно преустройство и модернизация на своята икономика.
Съветската пропаганда я нарича “ Желязната лейди ”  – прозвище, запазило се и до днес.

                       Майка Тереза .

  Това е Агнес Гонджа Бояджиу - индийска католическа монахиня от албански произход.
 Мащабите на нейното милосърдие са огромни. Тази жена, опирайки се само на сърцето си и вярата, основава ордена Мисионери на Милосърдието. Днес тази благотворителна организация наброява около 300 хиляди души в 80 страни по света – това е една глобална мрежа от детски домове, приюти и болници.

                       Принцеса Даяна .

  Даяна, Уелската принцеса, е жената, която дори смъртта не можа да лиши от всенародната любов. Наричана "принцеса на народа "  ( people"s princess )  тя е забележителна личност, допринесла за развитието на благотворителността по света с многобройни изяви в тази област.

                         Коко Шанел .

  Габриел Боньор Шанел е най-важната фигура в историята на модата на 20-тото столетие. Тя прави революционни промени в дамската мода, като внася в нея мъжки елементи :  пола-панталон, къса прическа. Един от модните символи на Коко Шанел е знаменитата „ малка черна рокля ”.
  Мадам Коко създава и своя парфюм „ Шанел №5 ”, който не само е известен по целия свят, но и признат от потомците като произведение на изкуството.

                         Мерилин Монро .

  Норма Джийн, по-късно станала известна като Мерилин Монро, е американска актриса, чиято външност я прави сексимвол, а ранната смърт поп икона.
  Жената, която покори сърцето на един от любимите американски президенти, но си замина от този свят нераzбрана.... Фактът, че 30 години след нейната смърт паметта за нея е жива, доказва, че в историята на световното кино тя е едно наистина голямо явление, а не само красива и секси блондинка.


 
     Net.bg




Тагове:   монахиня,


Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miaa - Поздрави за хубавия постинг! Ти си мъжкар и половина, та и отгоре:))
17.03.2010 10:17
Поклон пред тези жени, които са променили светът със своята харизма и силата на характера!
Хубав ден, Halon!

цитирай
2. halon - Blagodaria Miaa ,
17.03.2010 11:30
Има още толкова жени,които заслужават да бъдат пример за силен дух и решителност.Може би , чрез тях Създателят е искал да внесе баланс в човешката природа,друго смислено обяснение нямам.
цитирай
3. mileidi46 - :))))
17.03.2010 13:54
Pozdravi za xubaviqt posting!!
Jenata naistina vnasq balans v prirodata..ina4e ne bi sa6testvuvala,prirodata si znae rabotata:)))
Pozdravi na Vidin!!
цитирай
4. halon - mileidi46 ,
17.03.2010 14:20
Поздрави и на теб , mileidi46 ...
цитирай
5. tera - Интересно четиво :)
17.03.2010 16:37
Но за пръв път чувам, че Хубавата Елена била куртизанка или пък Мерилин - поп-икона. :)
Виждам, че статията е от Нет.бг, само отбелязвам.
Поздрави! :)
цитирай
6. halon - Zdravei tera ,
17.03.2010 16:44
Ами,в нета така пише за Елена и Мерилин Монро.
Лично не съм ги познавал и не мога да твърдя дали е така...
Усмивки .
цитирай
7. shaffi - здрасти,
17.03.2010 18:26
мисля , че всяка една жена притежава поне частица от обаянието на тези жени.имена им говорят много,дори и без да четеш за тях..винаги ми е харесвало и съм улавяла леко тъжното изражение в очите на Даяна-..напомня ми за някого..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 440768
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930