Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2011 18:17 - ТЕ ИДВАТ...НЛО
Автор: halon Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1314 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 14.05.2011 23:28


          Изминаха повече от 50 години откакто терминът “Летяща чиния” бе въведен и от този момент настъпи модата на тези феноменални “явления”. С течение на годините интереса към тях не само не намалява, а се увеличава.
   Постъпват все нови и нови доказателства и разкази на очевидци за срещи с “тях” както и много голямо количество снимков материал.
.....
image
.....
image
.....
image
.....
image
.....
image
..... 
   Повечето хора наблюдават “нещо” във въздуха и когато не могат да си го обяснят те го свързват с НЛО.Затова как да определим вида на срещата д-р Алън Хайнек е създал Система за класификация на срещите с НЛО.

 

    1. Нощни светлини

 

    Най-лесно обяснимите случаи на нощното небе най-често се представят и като поява на НЛО. Но опитните изследователи в замяна на това, твърдят че наблюдаваните от далечно разстояние обекти са най-често сателити, метеорити, прожектори на самолети, планети, балони и други подобни явления.

 

    2. Дискове, наблюдавани през деня

 

    Забелязаните през деня НЛО най-често се описват като овални или с формата на диск. Те също се наблюдават от голямо разстояние. Към същата група могат да се причислят и някои нощни обекти. Но това не винаги може да се установи със сигурност. Върху повечето снимки на НЛО са фиксирани обекти на дневна светлина.

 

    3. Наблюдение с просто око и радар

 

    Непознатите летящи обекти, които се регистрират само с радар, не бива да се класифицират като НЛО, защото ехото на радара може да бъде предизвикано от ред естествени причини. Заслужават внимание обаче такива радарни сигнали, които могат да бъдат потвърдени чрез визуални наблюдения, както и обратното. Към естествените явления, които предизвикват радарното ехо, между другото могат да бъдат причислени и технически дефекти. Рядко се срещат метеорологични явления или птичи ята.

 

    4. Близки срещи от първи вид

 

    Към тази категория се причисляват всички наблюдавани отблизо обекти, които не биха могли да бъдат объркани с тяхното обкръжение. Като "наблюдение от близо" се разбира разстояние до 150 метра. Разбира се, в отделни случаи тази граница може да варира, но наблюдателят винаги трябва да бъде в състояние да различава съществени подробности от обекта. По тази причина подобни случаи трудно могат да бъдат обяснени.

 

    5. Близки срещи от втори вид

 

    Тук става дума за психологически и психически взаимодействия, например под формата на частична парализа, гадене, обгаряния, висока температура или депресия. По-нататък могат да бъдат забелязани следи от кацания, обгаряния на повърхността, както и спиране на тока. Тези наблюдения се считат за едни от най-интересните, защото въздействията могат да бъдат научно изследвани.

 

    6. Близки срещи от трети вид

    В тези случаи не става дума само за наблюдения на непознати летящи обекти от близко разстояние, но и за срещи с техните обитатели – НЛО-навтите. Тук трябва съвсем ясно да се разграничават съобщенията за наблюдавани фигури в непосредствена близост или вътре в обекта от тези, в които очевидците директно са въвлечени в непосредствен контакт с пришълците чрез разговори, отвличания или полети на борда на НЛО.По тази система всеки който е имал подобно преживяване може да си установи вида на срещата която е преживял.
       Най-многобройни са нощните наблюдения на светлини,които сами по себе си могат и да бъдат НЛО, но в повечето случаи те са светлини предизвикани от дейността на човека.
   Също толкова многобройни са и обектите които се наблюдават от много голямо разстояние и са с неясни очертания /на такива обекти има и направени снимки/, но това не доказва произхода на обекта. Засечените от радара обекти не се приемат от д-р Хайнек, макар да има такива които си променят скоростта и височината много рязко.
     
Най-голям интерес както за UFO-лозите, така и за лаиците и привържениците на НЛО са срещите от първи, втори и трети вид. На фона на останалите истории за светлини и неясни движещи се обекти, тук имаме ясни описания на “летящи чинии”, НЛО-нафти, преживявания и срещи с контакти, отделно без да влизат в класификацията на д-р Хайкек са случаите на аварирали НЛО чийто екипажи са загинали или “пленени” /както е в случая “Розуел” където НЛО-нафтите са намерени мъртви, с изключение на единият които почива след като е намерен авариралият им кораб./
         Над 40 години вече земеделецът Андаш Фюнемарк от Телемарк се опитва да намери обяснение на това, което той и сестра му са видели през 1952 година.
   - "Това беше едно огромно съоръжение, дълго около 5-6 метра и с диаметър 1,5-2 метра. Приличаше на метален термос, но много по-голям и по блестящ, оцветен в синьо-металик. То много напомняше на ракета, но не се чуваше никакъв шум, освен особено жужене. Когато обектът се появи зад хълма, неговата скорост беше около 20-30 км/ч, движеше се малко над върховете на дърветата. Движеше се на север, към езерото Лаутьон. Когато то прелетя над нас и двамата усетихме лек, топъл полъх и по продължение на едната му страна видяхме странен знак. Всичко това продължи около половин минута, после машината изчезна сред върховете на дърветата".

         28, януари 1994 г. Самолетът на Ер Франс изпълнява редовен полет от Ница за Лондон. Внезапно тъмен обект с форма на камбана се появява в ляво от курса на самолета, като че ли иска да му пресече пътя. Около минута остава на същата височина, после внезапно изчезва. Обектът е засечен и от наземните служби за противовъздушна отбрана. В 13:14 часа на екрана на радара се появява загадъчна следа - камбановиден обект по курса на самолета. За първи път във Франция НЛО оставя следа от радар. Следата се задържа 50 секунди. Обектът се движи със скорост 150 км/ч и на практика пресича пътя на самолета.
     На 22 ноември 1967 г. в небето на фона на червения залез над София се появява НЛО. То е наблюдавано от десетки хиляди души.
...

 
продължението тук>

halon.alle.bg/те-идват/

Използвани са снимки и материали от интернет.




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shaffi - halon,
12.05.2011 20:54
привет, тази последната спомената от тебе година....знаех си че е съдбоносна за мен...придобила съм интуицията си от зелените човечета.........ето, открих си причинита....летящ поздрав за теб!
цитирай
2. halon - ...и не само ,shaffi...
12.05.2011 22:26
...и не само интуицията,shaffi...' Летящото ' ти влизане и излизане от блога ми винаги оставя една позитивна и леко 'палава ' следа ,за което ти благодаря,разбира се.
Поздрави и за теб....
цитирай
3. megafon - Я разкажи,
13.05.2011 19:30
нещо повече за София за 22 ноември 1967
цитирай
4. halon - Ami...megafon,
13.05.2011 20:03
...с едно кликване върху указания link и си в продължението,включително и за София...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 440978
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930