Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2010 11:23 - 2013
Автор: halon Категория: Забавление   
Прочетен: 7343 Коментари: 41 Гласове:
13

Последна промяна: 29.08.2010 12:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Магнитна буря с гигантски размери ще причини апокалипсис през 2013 година, обяви ръководителят на отдела в НАСА, занимаващ се с наблюдения на Слънцето Ричард Фишър. 
   Заключението си R.Fisher представи в специален доклад, съобщава вестник "Дейли Мейл".

imageЩе разберем дали прогнозите на Фишър ще се сбъднат, ако преди това оцелеем след 21 декември 2012 година, за когато е насрочен края на света според някои тълкуватели на календара на маите.
     Американският учен твърди, че през 2013 година Слънцето ще се събуди след няколко години "сън". Според Фишър и останалите експерти в екипа му "идеална магнитна буря" ще доведе до техногенна катастрофа на Земята. Според учените температурата на слънчевата повърхност вече бързо нараства. 


  image    1.  Резонанса на Шуман - това е нещо като пулса на Земята, земните вибрации.
 В продължение на хиляди години резонанса на Шуман е бил 7,8 херца. Започнал е да се ускорява от 1980 г. насам, в началото бавно, а от 1997 все по-бързо. Днес е 12 херца. 

 Ускоряването на вибрациите на земята води до ускоряване на времето - ще рече че 24 часа по часовник отговарят днес на 16 реални часа. Това отклонение, ускоряване на времето ще продължава докато стигне до 13 херца през 2012. Времето което е представлявало 24 часа в 1980 г., в 2012 ще е НУЛА! 
image       2.  Магнитното поле на Земята - в същото време то намалява непрекъснато, което предсказва скорошно обръщане на полюсите.
 За два-три дена Земята ще остане без магнитно поле, което да я защитава от излъчванията на Слънцето и космичните радиации. В този момент тя ще смени и посоката на въртене.
 Добрата новина е, че в този момент Земята ще се намира в огромен фотонен облак, който ще я предпази от унищожаване.
  
image    3.  quickening - тези промени не са без ефект върху хората. Англосаксонците нарекоха този синдром quickening - главоболия, голяма умора, електрически усещания по тялото, схващания на мускулите, грипни симптоми, интензивни сънища, човешкият организъм и сетива стават изключително чувствителен. 
 Структурата на нашата ДНК ще претърпи изменения, интуицията ще се развие неимоверно, както и телепатията третото око ще започне да се отваря и даже външните ни очи ще станат много по-чувствителни към светлината и високите енергийни честоти.
 
image   4.  Всичко това води до НУЛЕВАТА ТОЧКА (POINT ZERO) на 21 декември 2012 когато ще направим големия скок в новата епоха, в четвъртото измерение, към шестата раса - оцелелите.
 Ще можем да се движим безпрепятствено през материята, времето и пространството, нашите мислоформи ще се материализират моментално.
image     Голяма част от Хавайските острoви са образувани от лава, която е изригвала през последните няколко стотин хиляди години.
В момента на изстиването на лавата, се запазва информация за геомагнитното поле на Земята. 
 
image След задълбочен анализ учените откриват, че преди 780 000 години полюсите са сменили своите места. Открили са информация за още две такива смени преди 980 000 години и преди 1 180 000 години. Т.е. забелязали са цикъл от 200 000 години, като последната смяна на полюсите по някаква причина е забавена.
  Възникналi естествено въпросите: кога ще има нова смяна, какви ще бъдат симптомите за началото, какво ще стане, когато полюсите се сменят ?
image
    Учените симулират геомагнитоно развитие на Земята  с компютър – модел на Гари.
    Изчисленията отнемат 4 години. Резултатите от симулацията са зашеметяващи. Магнитното поле на Земята отслабва, след това в някой области започва да се сменя поляризацията и най-накрая се обръща. Въпросът е има ли наистина такива признаци сега на Земята.
image     Интересно е, че още през 18-19в мореплавателите са знаели, че посоката към северния полюс не съвпада напълно с посоката, която показва компаса за север. Има ъгъл на отместване, който с времето се е променял. Те са отчитали тези промени, за да определят посоките при водната навигация.
image     В началото на 20в учените откриват, че под южния Атлатник има геомагнитна аномaлия. 
 Геологът Роб Крау излседва и доказва, че през последнтие 200-300 год. геомагнитното поле намалява. Според него ще започнат да се появяват все повече геомагнитни аномалии и в един момент полюсите ще се сменят. За учените вече не е под въпрос дали полюсите се сменят, а кога. Въпрос е само на време.
 Правят се още изследвания, за да се опитат да разберат.
image    Човечеството няма да загине при евентулна смяна, но по време на прехода се очаква силно повишаване нивото на слънчевата радиация.
   Учените се надяват, когато това се случи до тогава да е измислен начин как да се защитим от нея.


                          Източник: http://www.erenouvel...




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nikita6864 - ми време е нещо да изцери Земята от този гаден бацил -
29.08.2010 11:53
човека.

Ако това стане й пожелавам бързо възстановяване! :)
цитирай
2. анонимен - Ako pusnem strelite si 6te zakriem slynceto. - Kserks
29.08.2010 11:58
Ako pusnat raketite 6te zakriqt slynceto i 6te ni spasqt ot nego. :)))))))))))))))))
цитирай
3. halon - Ами...
29.08.2010 12:04
Човекът е едно съвършенство,създадено от Природата или от Бог,което може би е едно и също.
Като съвършенство , човекът е и израз на най-виcшия Разум на Вселената,па макар и в най-микроскопичният му вид.
Нас,българите / или част от нас /,политиците и политката ни направи " бацили ",стигайки до границите на непоносимостта ни един към друг.Затова не бъди тъжна nikita6864.
Имаме си прекрасна страна,но си нямаме нормален живот в нея.Нямаме си Държава...
Ето защо и аз ,като теб,бих искал Земята да изтрие завинаги от лицето си човеците,които си падат по измамите и лъжите за чужда сметка,за сметка на твоя ,моя и на много други гърбове...
Усмихнат ден от мен.
цитирай
4. halon - an...
29.08.2010 12:07
Ще пуснат стрелите си / или ракетите си / и ...денят ще се превърне в нощ и ...ноща не ще има край...
Поздрави.
цитирай
5. nikita6864 - Халон,
29.08.2010 12:25
като казвам бацили, не се ограничавам само с българите. Не само в България се краде, убива, замърсява ...

Човек-съвършенство?! Умря циганката дет ни хвалеше ... :))

И няма как да се затрие само определена част от хората. Или всички, или никой. Така няма да има сърдити :)
цитирай
6. halon - Разбрах те добре,nikita6864,
29.08.2010 12:34
Навсякъде има хора и хора,но поне ние да нямахме такава плевел-политици,дето ни докараха до тук ...Естествено,че не може да се " затрие " само част,и то ...лошата част от човечеството,но поне на мен така ми се иска...
Всъщност ,това си е една Утопия ,нали.
цитирай
7. анонимен - Каквото има да става
29.08.2010 13:20
Каквото има да става - ще става - природата си знае своето, учените нека умуват,а през това време лудите ще се налудуват/политиците /, то затова сме я докарали на тоя хал - надявам се свестните да оцелеят...
цитирай
8. halon - Всъщност ...an-7,
29.08.2010 13:31
Всъщност си доста прав...докато умните и младите все-повече напускат страната,ще остават само лудите , а останалите с надежда за нещо по-добро ще им гледат лудостта,тоест ...алчността,безсрамието ...и
сеира.
Но,всъщност,не това бе целта на постинга...ама като сме я подкарали така...
Хубав ден ти желaя.
цитирай
9. spasunger - Земята изведнъж щяла да смени посоката на въртене
29.08.2010 13:33
Пълно недомислие. Нито едно небесно тяло не го е правило.

Има се предвид периодичната смяна на магнитните полюси, може би? ;-)
цитирай
10. halon - Ami...
29.08.2010 13:44
Така е описано в статията.И на мен ми се стори някак си необмислено,но имам доверие на екипа от учени,обявил новината.Предполагам,че точно това са имали впредвид...смяна на магнитните полюси,а не на посоката на въртене.Всъщност,интересно би ми било да узная,ако наистина Земята може да смени посоката на въртене около собствената си ос,дали това би ни върнало в миналото....Още една Утопия,нали.
Лек ден.
цитирай
11. анонимен - Halon, аз искам.....
29.08.2010 15:26
моите ''мислоформи'' да се материализират сега, но това е в сферата на фантастиката, както и да се върнем в миналото - би било интересно! Какво ли бихме променили ? Няма как ще чакаме 2013г......Усмивки!
цитирай
12. spasunger - имам доверие на екипа от учени, о...
29.08.2010 15:30
имам доверие на екипа от учени,обявил новината


Всяко твърдение, включително и научно, следва да се подложи на съмнение, проверка и да се взима със здравословна доза скептицизъм, а не да се приема на вяра. В противен случай то престава да е научно и се превръща в религия.

интересно би ми било да узная,ако наистина Земята може да смени посоката на въртене около собствената си ос,дали това би ни върнало в миналото


Първо, както казах, това е невъзможно от гравитационна гледна точка. Никое тяло не го е правило никога и няма и да го направи. И второ, това няма никаква връзка със стрелата на времето. Теоретично, единственият начин да се пътува "назад" във времето е да се изпревари скоростта на светлината.
цитирай
13. halon - spasunger,
29.08.2010 15:46
spasunger...виждам,че си " специалист " в тази област.Както разбирам,подлагаш всичко на съмнение и проверка.Значи ,от теб може да стане или добър детектив,или добър теоретик.Но,не забелязах да имаш и доза " въображение "...а за това е нужно много,но то е от такова естество,че за теб срока за притежание е изтекъл отдавна.
Благодаря за последователните ти ,научни и " поучителни " коментари.Желаещите за повече информация ще препращам при теб,защото явно знаеш всичко...
цитирай
14. spasunger - ?
29.08.2010 15:56
Не съм специалист, къде съм казал, че съм?

Относно въображението - всеки, който е склонен да поставя нещата на проверка, неизменно трябва да разчита на излишъци от въображение. Иначе работата не става. ;-)

Разбира се излишъците могат да избият и в писане на фантастика, в което лошо няма.

И моля те без язвителни заключения по отношение на мен и срока на годност на моето въображение. Тук говорим по същество все още, надявам се. Риторичния трик "омаскари посланика и посланието му ще избледнее" съм го срещал хиляди пъти в разговори. Рязката смяна на тона към по-агресивен издава някакъв дисбаланс в позицията не на атакувания, а на атакуващия. Но по същество не променя нищо. Все още вярвам, че можем да говорим по интересни теми, без да се хапем и нападаме на лична основа, когато не сме съгласни с другия или когато не ни достигат доводи. Deal?
цитирай
15. halon - Deal or not deal ?!
29.08.2010 16:08
Deal or not deal ?!
Не зная как е при теб,но обикновено не всякога имам достатъчно време,а и желание да влизам в обширни коментари след даден постинг.Ясно ми е ,че има хиляди мнения и позиции,хора различни и мнения различни...доводи,аргументи,факти...Къде ще му излезе края...ще има ли време за вечеря,за разходка,за филм...Така че,spasunger,просто нито ми се иска,нито имам това време,за да дискутирам с теб в едно пространство,където дискусията би се проточила дълго и надалеч.
Лека вечер имаш от мен...и до нови срещи,тоест...коментари.
цитирай
16. galatceq - :) Постингът ти е интересен. Про...
29.08.2010 16:58
:) Постингът ти е интересен . Промените в съзнанието според мен са започнали , остава да видим и тези с планетата .
цитирай
17. logbook - Битие - част 2
29.08.2010 17:24
До пост 1 ,,ми време е нещо да изцери Земята от този гаден бацил "

Дотук съм съгласен, само че за мен гадния бацил не е човека , а Живота. Най после човечеството ще се отърве от този несъществуващ във Физическата действителност бацил Живота. Оцелелите ще съществуваме.Аз вече се отървах от тази съществувала само в главата ми гадост - Живота. Оцелелите няма да сме живи защото дори споменът за съществуването на Живота ще бъде изтрит от мозъците ни. Иначе да Ви успокоя , за всичко останало не се чувства кой знае каква разлика ,като изключим ,че вече не съм съгласен да работя за никого освен за себе си останалото Битие е почти същото. Казвам почти ,защото някак си гледам света с други очи. Ама не е страшно !
цитирай
18. halon - Благодаря ти galatceq ,
29.08.2010 17:31
Мисля,че промените винаги ги е имало,откакто съществуваме.Това е така,защото го има движението.А,когато има движение,промените са негов израз...Що се отнася до промените в съзнанието на хората в днешни и бъдещи времена,както и такива промени,касаещи нашата планета...не мога да гадая какви ще бъдат те.Всъщност ,ти дори не ме и питаш за това...Да се надяваме,че тези промени ще ни донесат само положителни и добри неща.
Усмихната вечер ти желая.
цитирай
19. podvodni - Колко още изненади има в космоса! И ...
29.08.2010 17:54
Колко още изненади има в космоса! И колко още неща имда видим! Просто е въпрос на време
цитирай
20. halon - Прав си podvodni,
29.08.2010 18:08
...ако се вгледаме във всяка една нова снимка , изпратена ни от телескопите ни ,най-вече от Hubble,ще видим,че наистина Космоса е пълен с изненади.Прав си...колко ли още изненади ще открием...
цитирай
21. spasunger - :-)
29.08.2010 18:34
обикновено не всякога имам достатъчно време,а и желание да влизам в обширни коментари след даден постинг.


Няма лошо. Просто кажи да не задълбаваме прекалено и ще се съобразя. :-)

просто нито ми се иска,нито имам това време,за да дискутирам с теб в едно пространство,където дискусията би се проточила дълго и надалеч.


Знаеш ли кое е най-хубавото на интернет дискусиите? Че можеш да оставиш коментар и след 1 ден, 2, 3, 5 дена, седмица, а може и след месец. Никой никого не натиска.

Лека вечер и успешна седмица! :-)
цитирай
22. halon - Лека...
29.08.2010 18:36
Лека и на теб,spasunger.
цитирай
23. podvodni - Изненадите са такива, че понякога ...
29.08.2010 18:42
Изненадите са такива, че понякога обръщат дадени представи с главата на долу. Голяма изненада е например факта че учените потвърждават това което Друнвало Мелсихедех оиписва в своите книги много преди днешният ден. За разлика от тях, Друнвало твърди, че тези феномени ще започнат от края на месец февруари 2013 година.
цитирай
24. halon - Ami da,
29.08.2010 18:47
Знаменито и истинско :
Друнвало казва : “Ние сме богове, може да си сътворяваме всичко сами, само че при падението всичко сме забравили. Аз на нищо не ви уча, вие всичко си знаете, трябва само да си го припомните.”
Това,между другото...
Велико.

цитирай
25. podvodni - Именно тези промени идват за да си го ...
29.08.2010 18:59
Именно тези промени идват за да си го припомним как става. Просто няма нищо страшно в това. Е, вярно е, че ще има някой и друг катаклизъм, но всичко си има смисъл и цена.
цитирай
26. halon - podvodni,
29.08.2010 19:02
Има наистина смисъл.Точно така бяха изтрити от лицето на земята градовете Содом и Гомор...а за това смисъл имаше...цена,също...
Но,да се върнем на постинга с обръщането на магнитните полюси на Земята.Според мен, не би трябвало да има нещо чак толкова опасно за планетата и за нас...може би ще " пострадат " чуствителните електронни уреди,но и това ще е за кратко,ако изобщо стане.

цитирай
27. podvodni - Много от писаното в библията е из...
29.08.2010 19:06
Много от писаното в библията е изопачено и пресъздадено по разбираем и лесно смилаем начин за онези времена. Ако погледнем на нещата от гледна точка на нашите знания, тогава се получават доста изненадващи неща. Разбира се, трябва да се приложи и голямо количество логика.
цитирай
28. tomich - Абсолютно съм съгласен с ком. 9 и12 ...
29.08.2010 19:45
Абсолютно съм съгласен с ком.9 и12 на spasunger. Бих допълнил: без въображение няма фантастика, но тука предлагат, няма значение от кого, смущаващи, меко казано, новини претендиращи да са научни, т.е. доказани от науката, а не от фантазията. Според мен подобни шокиращи новини в който и да е постинг би трябвало да се съобщават с голяма доза съмнение като се отнасяме критично към тях. Въпреки че те се поглъщат като топъл хляб, може да създават смут и паника сред повечето хора.
цитирай
29. halon - Виж какво tomich,
29.08.2010 20:05
Успокой се,не се страхувай.
Aз предлагам от тук нататък изобщо да не се доверяваме и да не четем нищо казано или написано от NASA .Какви са тия учени,дето само ни плашат и ни разказват врели-некипели,ааа...Нас навремето ни учеха да не им вярваме на американците,аааа...хубава работа.Никакви такива постинги повече в Блог.бг.
Така устройва ли те tomich,или казано по-точно...успокои ли се вече от такава шокираща,подвеждаща и плашеща новина ?!

цитирай
30. tomich - ха ха ха halon, не съм от тези хора, ...
29.08.2010 20:38
ха ха ха
halon, не съм от тези хора, които се страхуват и приемат всичко на доверие. Достатъчно е да се открие в информацията дори една глупост, като тази с завъртането на Земята в обратна посока, за да се гледа на нея със скептицизъм и усмивка, та ако ще тя да идва и от най-знаменитите учени, не само от НАСА! Та ка че не НАСА е критерия за достоверност, а фундаменталните физически закони. Ако тя те устройва, то си е за твоя сметка - всеки има право да вярва в нещо, дори и в глупости. Накрая искам да ти кажа, че подобни новини никнат като гъби точно в глобални кризисни моменти. Залагам на твоята интелигентност да се сетиш кой и кои имат интерес от тях...
цитирай
31. podvodni - Но, да се върнем на постинга с обр...
29.08.2010 20:59
halon написа:
Но,да се върнем на постинга с обръщането на магнитните полюси на Земята.Според мен, не би трябвало да има нещо чак толкова опасно за планетата и за нас...може би ще " пострадат " чуствителните електронни уреди,но и това ще е за кратко,ако изобщо стане.
Спирането на магнитното поле на Земята, последвано от смяната на посоката е задължителен елемент при навлизането в нова епоха. Както е казано в постинга, вибрациите нарастват. Същевременно фотоният лъч изиграва ролята едновременно като предпазен щит за Земята, така и като носител на новата програма за развитие - софтуера.Та именно във връзка с този софтуер е и изменението на магнитното поле, и нарастването на честотата. Изхождайки от магнетизма, със смяната на полюсите има огромна вероятност да се промени и посоката на въртене на Земята. И в минали епохи това е ставало.
цитирай
32. tomich - Хм,
29.08.2010 21:48
Значи магнитното поле е причината за въртенето на Земята!? Сега трябва да те разочаровам, podvodni. Магнитното поле е РЕЗУЛТАТ от въртенето на Земята. Ще е от полза за теб да прочетеш малко повече популярна литература за физиката на Земята, Слънцето и Слънчевата система преди да твърдиш, извинявам се, подобни измишльотини.
цитирай
33. halon - tomich,
29.08.2010 21:48
Благодаря за интереса,и най-вече за съвета,относно кой има интерес от такива новини...Всеки си има свое мнение,не бива да се караме в блога,нали.
Лека вечер и успешна седмица...
цитирай
34. halon - podvodni,
29.08.2010 21:52
Благодаря и на теб за интереса и хубавата информация,която ми поднесе.Космоса е нещо необятно,нещо неописуемо,безгранично и изпълнено с изненади за нас...
Спокойна вечер.
цитирай
35. podvodni - Магнитното поле е вследствие на ...
29.08.2010 22:03
Магнитното поле е вследствие на процесите произтичащи в Земното ядро. В един асинхронен двигател в ротора се създава магнитно поле от статора и в следствие на това ротора се завърта. Томич, не се заблуждвай че тайните на космоса са обяснени. Все още нищичко не знаем. Включително за нашата Земя и самите нас.
цитирай
36. tomich - Точно така, с едно малко допълне...
29.08.2010 22:58
Точно така, с едно малко допълнение: В статора на асинхронния двигател се създава въртящо магнитно поле, което взаимодейства с индуцираното магнитно поле в ротора. Но да правиш, доколкото те разбирам, аналогия с Земята и нейното ядро е просто нелепо. Мисля, че е излишно да ти обяснявам защо. Колкото до тайните на космоса ни най-малко не се заблуждавам - много добре разбирам, че много от тях не са обяснени, което не означава, че"нищичко" не знаем :) и което пък съвсем не означава, че трябва да си измисляме произволни неща , за да ги обясним ;-)
цитирай
37. mikino - Напълно възможно е!
30.08.2010 14:13
Но мисля, че е по-добре да не се хвърляме н предсказания или някакви други предположения за бъдещи събития. Ще стане това, което съдбата или Бог е решил! Света може да бъде погубен само за един миг и ние, обикновените хорица не можемда направим нищо, освен да се опитаме да запазим Земята или по-точно това, което е останало от нея, защото то вече не е много!
цитирай
38. tomich - halon, разбира се че не си заслужава ...
30.08.2010 14:21
halon,разбира се че не си заслужава да се караме заради собствените мнения! А кое от тях е правилното времето ще покаже - 2012-13 година са много близо...
Да ти е успешна и на теб седмицата!
цитирай
39. nikita6864 - няма смисъл да спорите ...
30.08.2010 20:41
то се е видяло, че ще се мре :))
цитирай
40. анонимен - Никой...
31.08.2010 23:09
и няма нищо сигурно - апокалипсиси стават почти всеки ден - лични или глобални - какво значение има? Магнитини полета ли - ами ние какво сме? Вижте там вътре - в ''центъра'' - може и да откриете нещо за себе си - то е важното - и от там тръгва всичко....та чак до 2013....и след това ....Мен не ме е страх... Успех на всички умници .......ами от Нео06
цитирай
41. halon - Da,
01.09.2010 00:34
Добре,даже много добре казано Neo-006.
Успех и на теб...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 438821
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031