Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 12:53 - УРОКИ.
Автор: halon Категория: Забавление   
Прочетен: 3390 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 11.08.2010 17:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Според народното поверие уроките се предизвикват от лош поглед. Такъв поглед имат хора, които като деца са били закърмени повторно от майките си. image
   Към категорията спадат магьосниците, завистниците, незаконнородение, съботниците, понякога вдовиците и старите баби с някакъв недъг или белег. Вярва се, че зъл поглед имат светлите на цвят очи - сини и зелени. Уроки причиняват и змийските очи.image
    Най-податливи на урочасване са бебетата, малките деца и бременните. Затова те носят различни апотропеи и амулети - сребърна паричка, червен конец, маниста, чесън, кръстче от глог, кост от главата на Никулденския шаран, вълчи зъб, прешлен от змия, рог от коза, косъм от мечка. От уроки предпазват черепите от елен или кон, окачени по плетищата на дворовете. Урочасани могат да бъдат сватбата, вършидбата и сеидбата. Урочасване се лекува единствено чрез баене.
 
image  От урочасване се предпазва и с безопасна игла – закопчана на вътрешна дреха. Носенето на син камък също пази. Тъмни очила, носене на малко огледалце в джоба. На Бъдни вечер се слага чемшир да пази от уроки.
Против уроки по ъглите на лозята се поставят кокали — черепи от овце, коне или волове, набучени върху високи пръти.
 
  Според народната митология самодивите, вилите, юдите също могат да предизвикват уроки. Предпочитат да урочасват хубави моми, явно завиждаt.
     Други специалисти по уроките са вещиците.
    
imageВещицата не е застъпена широко в българската митология и представата за нея е наложена предимно от християнската религия. Асоциира се със злото.image
  Обикновено е в образа на жена, която чрез различни средства (магии, уроки, смърт и др.) вреди на хората. Споменава се като магесница, манница, бродница, ченкарица, която по един или друг начин е свързана с тъмните демонични същества.
   
image
При българите много застъпен е мотивът за свалянето на месечината от магесници, обикновено майка и дъщеря или свекърва и снаха.
   В християнски сборници от 17 и 18 век значението на самовилата е тъждествено с магесницата, врачката.
....................................................................
  
     Според сведения на работещи в областта, България е на първо място по направа на черни магии, проклятия, уроки и клетви.
   В нашите земи се срещат над 100-150 вида магии, турски, български, цигански и други… Често днес хората се оплакват, че всичко в живота им изведнъж се е преобърнало, без видима причина, появило се е тежко заболяване или те се чустват зле, а медицинските им изследванията показват, че човека е клинически здрав. Работата и семейството се разпадат.
   Друг от честите проблеми, с които се сблъсква всеки магьосник са безбрачие и безплодие.
   Това са само част от проблемите на хората с негативни енергийни въздействия. Тези въздействия не включват само магии, но и кармични натоварвания, влияние на геопатогенни зони, насочени негативни мисли, обсебвания и много други… Но най-често това са така наречените черни магии.
   Човек не обръща внимание на началните етапи, в които проблемите му изглеждат маловажни и си мисли, че това е просто лош период. И когато осъзнае за какво става дума, той има тежки проблеми, енергийното му поле е почти напълно разрушено, страда от тежки заболявания, някои от тях нелечими и е трудно да му се помогне.
   След толкова сривове човек тръгва да търси помощ при врачки, екстрасенси и всякакви други хора смятани, че притежават паранормални способности.  
  За жалост, човек пострадал от негативна енергия, най-често е силно податлив на всякакви мошеници, желаейки да помогне на себе си и своите близки.
  Един от основните заблуждаващи методи за `чистене` магии е използването на яйце.
     Обикновено яйцето се носи от клиента и с него врачката обикаля човека, междувременно тя предварително си е подготвила друго яйце. На него е пробита малка дупка и със спринцовка е извадено част от съдържанието, след което в него са вкарани най-различни химикали, така че когато бъде счупено, от него да излязат какви ли не чернилки.
Когато врачката застане зад гърба на пациеннта, тя сменя яйцето донесено от човека с другото. 
   Друг подобен метод е когато яйцето се слага през нощта под леглото в буркан с вода и на сутринта ако изглежда като сварено, то непременно имате магия. Истината обаче е различна, ако си направим опит с яйце подобен на описания, ще видим, че то винаги е забулено или изглежда като сварено. Причина за това не е магията, а факта, че между яйцето и водата протича химична реакция, особенно ако водата е с по-голямо съдържание на хлор. Знаейки това някой мошеници пращат човека до точно определен извор с високо съдържание на хлор.
...................................................................

     Заклинание на Папа Лъв за разваляне на магия и снемане на проклятие

   Макар,че това заклинание е много кратко,то съдържа според мнението на вещите хора голяма магическа сила.Тя е способна да развали и снеме проклятието от всеки човек,както и да го пази от нещастие.

Сасгарот+Афонидос+Палация+Урат+Кондион
+Ламакрон+Яндон+Аргагон+Аламар+
Бургасис  + Серебани.

   Кръстчето след всяка дума показва,че след произнасянето й човек трябва да се прекръсти и да се помоли.


 



Тагове:   магии,


Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Абра-кадабра-сим-салабим................
10.08.2010 23:16
и ето я магията!... Живота....Тя е в нас, защото ние сме магия,защото самият живот е една магия....която не можем да разберем ....Баба вари кокали,кокали магьосани......Ами...нека си ги вари !!!!!!!!!!!
цитирай
2. halon - Хубаво казано...
10.08.2010 23:25
Много хубав коментар.Хареса ми начина ти на мислене и възприемане на нещата...
Инак,наистина...нека ги вари баба кокалите...
цитирай
3. vandela007 - Хм!
11.08.2010 12:07
"Към категорията спадат магьосниците, завистниците, незаконнородение, съботниците, понякога вдовиците и старите баби с някакъв недъг или белег."
Може ли малко пояснения: какво значи "съботници" и също за белезите и недъзите - по рождение или придобити?
:)))
цитирай
4. halon - Ami...
11.08.2010 13:21
Според вярванията едно време...съботниците са били родените през ноща срещу събота и се е вярвало,че точно тази нощ не е била добра за раждане...това е била ноща на злите духове...
Според вярванията едно време...недъгавите баби по рождение или придобит впоследствие , се смятали за лоши баби и с тях са плашели малките деца...спомням си ...мен също...
Но едно време се е вярвало едно ,сега е съвсем друго...ти вярваш ли сега vandela007 ,че гръмотевиците са битка на две срещнали се колесници на небето ?!
Хубав ден ти желая...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: halon
Категория: Други
Прочетен: 442276
Постинги: 179
Коментари: 1058
Гласове: 4252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930